Duur 10:09
Gepubliceerd op 13 september 2017

Senior Stagiair: hoe is het nu met Cora en Pieter?

In Senior Stagiair gaan 12 50-plusstagiairs 6 weken lang de uitdaging aan om stage te lopen bij een voor hen onbekend bedrijf. Kunnen ze meekomen in deze jonge en dynamische bedrijven? En andersom; wat kan de schat aan levens- en werkervaring die de 50-plussers meebrengen toevoegen aan de jonge bedrijven? In de tweede aflevering gaan de 61-jarige Cora en 57-jarige Pieter stage lopen.

Cora

Cora is een bikkel. Het zoeken van werk valt haar zwaar, maar ze blijft doorgaan. Tijdens haar stage bij CIC in Rotterdam laat ze zich van haar beste kant zien. Haar gastvrijheid en vriendelijkheid vallen daarbij op. Ze pakt alles snel op, al blijft die technologie toch nog wel een dingetje.

Reactie Cora: “Ik ben van de generatie die niet is opgegroeid met ICT. Maar het is gewoon een kwestie van doen. Wat kan er nou helemaal misgaan? En weet je niet hoe iets werkt dan zoek je het op. Die manier van denken heb ik echt overgehouden aan deze werkervaring.”

Pieter

Pieter tennist al 45 jaar. Zijn stage bij de Esther Vergeer Foundation kan dan ook geen betere match zijn. Het is als een droombaan voor hem. Pieter heeft een paar zware jaren achter de rug. Twee jaar geleden overleed zijn vrouw, negen weken nadat er bij haar longkanker werd geconstateerd.

Reactie Pieter: “Het mooiste moment was de clinic in Velp toen een moeder mij vertelde dat haar dochter weer lachte sinds een paar weken; ze wilde blijven tennissen. Dat hebben we met de foundation voor elkaar gekregen. Het mooiste is dat een kind plezier heeft in de sport.”

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer