Jonge Valken

Documentaire

Zes personen uit de 4e generatie van Van der Valk zetten de hoteldeuren open.

Algemene uitzendinformatie:
Vanaf woensdag 18 oktober 2017
Elke week, 22.15 uur, NPO 1
(6 afleveringen)

Wo 18 oktober 2017 22:15 NPO 1 31 min
Herhaald op 23 oktober 2017 NPO 1

Aflevering 1

We volgen Marije en Thijs, Ab en zoon Bart en Steven en zijn vrouw Sandra.

Marije van der Valk en haar man Thijs staan op het punt een nieuw hotel te openen in Nijmegen-Lent. Tussen eerste bouwtekeningen en oplevering zitten 7 jaren van hard werken. Het hotel is klaar, maar moet nog worden ingericht. Op een zaterdag komt een groep van 50 vrienden die mammoetklus klaren.

Ab de Bruijn is het tweede achterkleinkind van stamvader Martinus van der Valk. Samen met zijn vrouw Christa geeft hij leiding aan het hotel in Sassenheim en daar leert hij nu hun oudste zoon het horecavak onder de knie te krijgen. Zoon Bart zal in de toekomst dus ook hotelmanager worden, maar niet over het hotel waar zijn vader nu de baas is.

Steven Zeeuw van der Laan en zijn vrouw Sandra zijn druk bezig met de bouw van een nieuw hotel. Vlakbij de Luxemburgse grens staan al vijf verdiepingen in de steigers. Van familie kun je leren dus hebben Steven en Sandra op de bouwplaats een barbecue georganiseerd voor zeventig familieleden. Zij komen kijken bij het hotel in aanbouw: geen kritischer publiek dan ooms, tantes, neven en nichten die allemaal met hetzelfde bijltje hebben gehakt.