Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 27 juli 2015 20:30 NPO 1 46 min
Herhaald op 28 juli 2015 NPO 2

Veiligheid zwembaden & koffer vermist

De veiligheid van de zwembaden op populaire vakantiebestemmingen laat te wensen over. Beschermen we ons wel genoeg tegen de zon? En de vermiste koffer van Jannet.

Eén op de drie zwembaden op populaire vakantiebestemmingen blijkt levensgevaarlijk. Die verontrustende conclusie trekt The Blue Cap Foundaition naar aanleiding van hun onderzoek. De foundation maakt zich al jaren hard voor veilige zwembaden in binnen- en buitenland. In sommige baden is de stroming bij de roosters zo sterk, dat een kind dat vast komt te zitten onmogelijk los te krijgen is.

Wie de grens over rijdt, heeft rekening te houden met de lokale regelgeving. En die is in ieder land weer anders. Wat moet u in welk land beslist bij u hebben in de auto? Yda Matthijssen praat ons bij.

Britse farmaceuten luiden de noodklok. Ze waarschuwen voor verkeerd gebruik van zonnebrandcrèmes. Veel mensen begrijpen het etiket op de flessen niet en smeren daarom te weinig of met een te lage factor. Dermatoloog Marianne Crijns legt uit hoe het zit.

De koffer van Jannet van der Hof is na een cruisevakantie verdwenen op Rome Airport. Luchtvaartmaatschappij Vueling geeft tegenstrijdige berichten af en zegt uiteindelijk dat de koffer vermist is. Maar niets blijkt minder waar...

Karin Luiten kookt vanaf de camping in Italië de lekkerste gerechten. Dit keer maakt zij tagliata. En onze mystery guest bezoekt een hotel langs de Route du Soleil.

Presentatie: Sybrand Niessen