Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 19 augustus 2013 20:33 NPO 1 45 min
Herhaald op 20 augustus 2013 NPO 2

Sunnyrenta

Reisbureau Sunnyrenta verkoopt droomreizen, maar laat vervolgens niets meer van zich horen. En ook luchtvaartmaatschappij Corendon is niet bereid om vergoedingen als gevolg van vertragingen te betalen.

De familie van Henne boekt op de site van Sunnyrenta voor 1600 euro een luxe villa in het Spaanse Blanes, waar ze twee weken lang gebruik van mogen maken. Zodra de betaling is gedaan kan de voorpret beginnen. Die pret is echter van korte duur als blijkt dat de reis helemaal niet geboekt is en het gezin zijn geld kwijt is.

Een aantal weken geleden behandelden we het recht op een financiële vergoeding bij luchtvaartvertraging van meer dan drie uur. We lieten toen al zien dat onder andere Transavia probeert onder die betaling uit te komen. Maar naast Transavia is ook de luchtvaartmaatschappij Corendon niet bereid om een compensatie uit te keren.

In de kijkersvragen zoeken we uit waarop de sterren die een hotel toegekend krijgt gebaseerd zijn. Verder is de laatste dag van de groepsreis naar Londen aangebroken en brengt onze verslaggever opnieuw een bezoek aan Hotel Amrath Belvoir in Nijmegen. Hebben zij hun hotelkamers, sinds het laatste bezoek vorig jaar, opgeknapt? MAX Ombudsman Jeanine Janssen is te gast.

Presentatie: Sybrand Niessen