Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 11 juli 2016 20:30 NPO 1 46 min

Spookhuis en online oplichting

Oplichters die huizen verhuren die niet van hen zijn en wat te doen als u op vakantie iets heel anders aantreft, dan u had geboekt?

Eerder werd al aandacht besteed aan oplichters die gebruik maken van online platforms. Onder een valse naam bieden ze andermans vakantiehuis aan en na de betaling kunnen de klanten op geen enkele manier meer contact krijgen. Hebben oplichters vrij spel?

Door de zachte winter lijkt er een toename te zijn in het aantal teken in Nederland. Hoe is een tekenbeet te voorkomen en wat te doen als u toch bent gebeten?

In IJsland staat vulkaan Hekla op uitbarsten, daarvoor waarschuwt professor Páll Einarsson van de Universiteit van Reykjavik. Want niet alleen de inwoners van IJsland hebben last van een dergelijke uitbarsting, ook Europa kan op flinke problemen rekenen.

Ook de Hoteltest vindt deze week weer plaats. Dit keer logeert de mysteryguest een nachtje in Zeist.

Al vanaf hun 16e jaar gaan beste vriendinnen Mariska, Michelle, Shauni, Guusje en Nicole samen op vakantie. Dit jaar zijn de meiden van plan Mallorca onveilig te maken, maar het appartement dat ze bij Corendon boekten, bleek een spookhuis.