Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 1 juli 2013 20:34 NPO 1 45 min
Herhaald op 2 juli 2013 NPO 2

Online vakanties boeken

Riek en Rein Huisman boeken alle onderdelen van hun reis apart, maar dat gaat mis. Titia Blanksma van Seniorweb praat ons bij over online reizen boeken en familie van de Grift gaat op rondreis met een bus die van ellende bijna uit elkaar valt.

Riek en Rein Huisman boeken een reis naar Tenerife. Op advies van het reisbureau boeken ze alle onderdelen van hun reis los van elkaar. En juist bij hen gaat alles mis wat er maar mis kan gaan. Het hotel dat ze hadden geboekt blijkt overboekt en het echtpaar wordt in een hotel geplaatst dat een paar kilometer verder bovenop een berg ligt. En dat terwijl ze niet meer in staat zijn om zo ver te lopen.

Online vliegtickets en vakanties boeken, het lijkt zo makkelijk. Als u goed vergelijkt kunt u op het internet voor een scherpe prijs uw tickets boeken. Maar online boeken neemt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. U moet als reiziger zelf controleren of alles goed aangevinkt en ingevuld is. Te gast is Titia Blanksma van SeniorWeb, zij ondersteunen vijftigplussers bij het gebruiken van de computer en het internet.

Meneer en mevrouw Van de Grift boekten een 8-daagse rondreis door Brazilië. De brochure beloofde een onvergetelijke reis. En dat werd het… De bus waarmee de groep op stap zou gaan zag er oud en versleten uit en het duurde slechts één dag voordat de bus het begaf. De reizigers zijn gedurende de rondreis bijna iedere dag aan de kant van drukke snelwegen stil komen te staan, waar ze uren moesten wachten. Dit was niet de vakantie die ze voor ogen hadden.

Verder hebben we de accommodatietest en de laatste aflevering van de groepsreis naar Thüringen. Aan tafel zit Yda Matthijssen van de ANWB.

Presentatie: Sybrand Niessen