Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 3 juni 2013 20:34 NPO 1 38 min
Herhaald op 4 juni 2013 NPO 2

Oneerlijke reisprijzen

Met temperaturen onder de nul graden een weekend lang in een vakantiehuisje zonder kachel of water, aanbiedingen met oneerlijke reisprijzen en een groepsreis naar Thüringen.

Groeten van MAX besteedde in 2011 al aandacht aan de misleidende prijzen waar vakantieparken mee adverteren. Klanten worden gelokt door scherpe aanbiedingen, maar het blijkt bijna onmogelijk om een accommodatie te boeken voor de prijs waar oorspronkelijk mee wordt geadverteerd. Dit is niet alleen misleidend, maar ook verboden. Vanaf deze zomer deelt de Autoriteit Consument en Markt boetes uit aan de reisbranche die mensen blijven misleiden met hun scherpe aanbiedingen.

De families Van Ginkel, Molenaar en Klein verbleven in het weekend van 22 tot en met 25 maart 2013 op het vakantiepark Riviera Beach in Biddinghuizen. Het vroor dat weekend 3 graden en Oostappen vakantieparken was niet in staat om warmte op het park te brengen. Resultaat: een koud huisje bij aankomst, een niet werkende kachel en geen water. Ter compensatie voor het ongemak is de families een waardebon beloofd, maar er is nog altijd geen actie ondernomen. Verslaggeefster Fleur brengt een bezoekje aan het hoofdkantoor van Oostappen vakantieparken.

Verder hebben we de accommodatietest en gaan we mee op een groepsreis naar het Duitse Thüringen, waar we lief en leed van de deelnemers volgen. Aan tafel zit Yda Matthijssen van de ANWB.

Presentatie: Sybrand Niessen