Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 8 juli 2013 20:33 NPO 1 44 min
Herhaald op 9 juli 2013 NPO 2

Identiteitsfraude

Camping Le Pommier in Frankrijk laat campinggasten opnieuw vakantie vieren in een bouwput. En ook op vakantie komt identiteitsfraude steeds vaker voor.

Drie jaar geleden besteedde Groeten van MAX al aandacht aan camping Le Pommier in Frankrijk. Veel vakantiegangers kwamen toen terecht in een bouwput. De klachten werden destijds opgelost en de afgelopen twee jaar kon men er heerlijk vakantie vieren. Totdat er afgelopen najaar wordt gestart met de bouw van twee extra glijbanen.

Identiteitsfraude komt steeds vaker voor, ook op vakantie. Maar wat heeft dit te maken met het huren van een auto of het boeken van een hotel? Journaliste Maria Genova legt uit.

Vertraging met het vliegtuig is altijd vervelend. Maar wat het nog erger maakt is dat de luchtvaartmaatschappijen geen compensatie bieden, ook al zijn ze daar al zo’n 8 jaar toe verplicht. Er is door de hoogste juridische instantie in Europa inmiddels definitief bevestigd dat luchtvaartmaatschappijen hun passagiers bij vertraging financieel moeten compenseren. Toch zijn er nog steeds heel veel mensen die wachten op hun geld.

Verder is er de accommodatietest en gaan we voor het eerst mee op een groepsreis naar Drenthe.

Aan tafel zit MAX Ombudsman Jeanine Janssen.

Presentatie: Sybrand Niessen