Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 24 augustus 2015 20:30 NPO 1 45 min

EasyJet & vakantiegevoel

Mag een vliegreis zomaar geannuleerd worden? De deeleconomie, wat houdt dat in? En hoe houden we het vakantiegevoel vast?

Vriendinnen Kim en Marloes verheugen zich op een gezellige vakantie naar Rome. Vlucht en hotel zijn geregeld. Maar dan lijkt de brand op vliegveld Rome roet in het eten te gooien. EasyJet zegt niet te kunnen vliegen naar Rome, maar is dat ook zo?

De camper, caravan of het vakantiehuis wordt over het algemeen maar een aantal weken per jaar gebruikt. De rest van de tijd kost het vakantieonderkomen geld. Daar is iets nieuws op bedacht: de deeleconomie. Wat houdt dat in?

Rob Simons kocht voor 50.000 euro een vakantie appartement in Turkije via makelaar Willem Visser. Het appartement kwam er niet en hij is niet de enige die gedupeerd is.

En hoe houden we het vakantiegevoel vast? Jeroen Nawijn, onderzoeker aan de Academie voor Toerisme NHTV in Breda, geeft antwoord op deze vraag!

Onze mystery guest maakt een laatste stop langs de Route du Soleil en Karin Luiten bereidt een heerlijke maaltijd op de camping.

Presentatie: Sybrand Niessen