Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 22 juni 2015 20:30 NPO 1 46 min
Herhaald op 23 juni 2015 NPO 2

Dieetwensen en autoverhuur

Een Turks hotel belooft een glutenvrij diner te verzorgen, maar kan dit niet waarmaken. En autoverhuurder GoldCar verplicht klanten tot het aanschaffen van een verzekering terwijl ze al verzekerd zijn.

Eten in het buitenland kan riskant zijn, zeker met een voedselallergie. Mevrouw Meijering heeft een glutenallergie en kan daardoor alleen op reis als ze zeker weet dat haar accommodatie voor glutenvrije maaltijden kan zorgen. Ook voor haar laatste vakantie zet mevrouw Meijering alles op alles om geen risico te lopen, maar toch gaat het mis.

Verder is er aandacht voor de wanpraktijken van autoverhuurder Goldcar. In Nederland zijn alle verzekeringen van uw huurauto vooraf afgesloten en betaald. Maar aan de balie van Goldcar op de vakantiebestemming wordt u verplicht alles nog een keer betalen. Verslaggever Timon gaat op onderzoek uit.

Tijdens het kamperen kan het een hele uitdaging zijn om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Kok Karin Luiten voorziet ons ook deze week van handige tips en lekkere recepten voor op de camping. En onze mystery guest brengt een bezoekje aan een slecht beoordeelde accommodatie op Beaune.

Presentatie: Sybrand Niessen.