Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 24 juni 2013 20:34 NPO 1 45 min
Herhaald op 25 juni 2013 NPO 2

Cadeaubox en negatieve reisadviezen

De familie Smeets boekte een fiets- en vaarvakantie in Kroatië, die iets anders uitpakte dan verwacht. Verder hebben we het over het failliete Cadeaubox.nl en de negatieve reisadviezen voor Turkije.

Meneer en mevrouw Tonino hebben met hun Cadeaubox waardebon een hotelovernachting geboekt. Door een computerstoring is het hotel helaas overboekt geraakt. Het echtpaar verplaatst de reservering naar een andere datum, maar enkele dagen na deze boeking worden ze opnieuw gebeld. Het bedrijf Cadeaubox.nl is failliet, de waardebon is niet meer geldig en de boeking moet worden geannuleerd.

De familie Smeets boekte een fiets- en vaarvakantie in Kroatië, maar die pakte iets anders uit dan verwacht. Er werd met een hele andere boot gevaren dan er was geboekt. Daarnaast was de reisleiding slecht voorbereid en vielen de georganiseerde fietstochten tegen. Al met al was het niet de vakantie die de familie Smeets in eerste instantie voor ogen had.

Het is al weken onrustig op het Taksimplein in Istanbul en het einde is nog niet in zicht. Op 1 juni 2013 heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Istanbul aangepast. Wat kan u doen als je net een vakantie heeft geboekt naar het betreffende gebied? De vriendinnen Sanne Velzeboer en Monique van Velzen maakten het onlangs mee.

Verder hebben we de accommodatietest en gaan we mee op groepsreis naar Thüringen. Jeanine Janssen van MAX Ombudsman schuift bij ons aan.

Presentatie: Sybrand Niessen