Droomhuis Gezocht

Informatief

Dionne Stax en Carrie ten Napel helpen mensen bij hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland en ontdekken de omgeving van het beoogde droomhuis.

Vanaf 4 november 2022. Elke vrijdag om 20.30 uur op NPO 1.

Vr 25 januari 2019 21:35 NPO 1 46 min

Ierland

Sybrand Niessen gaat samen met Jan en zijn zoon Rick op zoek naar een droomhuis in het zuidwesten van Ierland. Dit gebied staat bekend om haar prachtige uitgestrekte kustlijnen, wilde kliffen en spectaculaire berglandschappen.

Jan is 60 jaar en staat al bijna 40 jaar voor de klas. Zijn zoon Rick is 25 jaar en studeert internationale betrekkingen. Beiden zijn erg sportief en Rick sleutelt in zijn vrije tijd graag aan oude brommers. De zoektocht kan nog wel eens een lastige klus worden. Ze zoeken namelijk een vrijstaand huis met moderne uitstraling, een aparte ruimte voor eventuele gasten én het liefst met uitzicht op zee.

Terwijl Sybrand ze hier bij helpt, maakt Carrie ten Napel de oversteek naar Dursey Island, een eiland dat bekend staat om zijn hoeveelheid schapen. Samen met Gerald Murphy en zijn hond Ship houden ze de schapen bij elkaar.