Droomhuis Gezocht

Informatief

Dionne Stax en Carrie ten Napel helpen mensen bij hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland en ontdekken de omgeving van het beoogde droomhuis.

Vanaf 22 mei 2023. Elke vrijdag om 20.30 uur op NPO 1.

Vr 20 november 2020 20:40 NPO 1 45 min
Herhaald op 9 juli 2022 NPO 1

Duitsland

Mart en Marita worden gevolgd tijdens hun zoektocht naar een huis in Nedersaksen, Duitsland. Carrie laat de Nederlandse invloeden in Nedersaksen zien. Ze bezoekt het kasteel waar Koningin Emma graag kwam en het havenplaatsje Greetsiel.

Mart en Marita zijn al 50 jaar getrouwd en werken allebei niet meer. Ze houden van fietsen en nordic walking en zoeken vaak de rust in de natuur op met hun camper. De rust en ruimte van de Duitse deelstaat Nedersaksen trekt het stel erg aan. Met een budget van 100.000 euro helpt Carrie met het vinden van een huis.

Carrie laat zien dat Nedersaksen veel Nederlandse invloeden heeft. Ze bezoekt het kasteel waar Koningin Emma graag kwam. Ook neemt ze een kijkje in het havenplaatsje Greetsiel, waar ze een - door UNESCO als immaterieel erfgoed erkend - kopje thee drinkt in één van de uit Nederland afkomstige molens.