Duur 44:49
Gepubliceerd op 29 juni 2017

Droomhuis Gezocht – Spanje, Costa Blanca

In 2013 geven John en Jan elkaar het jawoord. Nu zijn ze toe aan een nieuwe stap: emigreren naar hun droombestemming. Tijdens een van hun vakanties zijn John en Jan verliefd geworden op de Jalon vallei. Toen ze daar waren, werden ze allebei stil en rustig. Dat willen ze graag permanent. Sybrand Niessen gaat samen met John en Jan op zoek naar een huis in Spanje.

Jalon vallei

John en Jan zijn op zoek naar een authentiek huis met een ruime tuin. De Jalon vallei is, met een lengte van ruim 30 kilometer, omringd door heuvels en bergen tot 1400 meter hoog. Deze regio is door de World Health Organisation (WHO) uitgeroepen tot het gebied met het fijnste en gezondste klimaat ter wereld.

Typisch Spaans landschap

Aan de kust van Spanje vind je op veel plekken kolossen van hotels. In het achterland zien we het tegenovergestelde. Authentieke dorpjes en typisch Spaanse landschappen zijn een lust voor het oog en zorgen voor de nodige wauw-momentjes bij bezoekers.

Denia en Guadalest

Sybrand bezoekt onder andere Denia en Guadalest, een piepklein dorpje in de bergen. Het bijna 1.000 jaar oude dorp ligt volledig rond het kasteel, dat als een adelaarsnest aan de rots hangt.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer