Droomhuis Gezocht

Informatief

Dionne Stax en Carrie ten Napel helpen mensen bij hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland en ontdekken de omgeving van het beoogde droomhuis.

Vanaf 4 november 2022. Elke vrijdag om 20.30 uur op NPO 1.

Ma 13 december 2021 20:35 NPO 1 45 min
Herhaald op 8 augustus 2022 NPO 1

Corfu

Dionne Stax helpt Anne en Peter bij de zoektocht naar hun droomhuis op Corfu. Carrie ten Napel ontdekt het eiland.

In 2015 besloot Anne met een vriendin de Corfu Trail te lopen, een wandeltocht van het zuiden naar het noorden van Corfu. Verspreid over drie vakanties zouden zij de gehele tocht van bijna 200 kilometer afleggen. In die periode kende Anne net haar partner Peter, aan wie ze al gauw ook het prachtige eiland wilde laten zien. Eenmaal daar ontstond het idee om samen een huis te kopen.

Het afwisselende landschap van het eiland spreekt Anne en Peter enorm aan; in het zuiden vlak, maar hoe noordelijker, hoe ruiger het landschap. Ook is het eiland relatief klein, is de natuur prachtig en heerst er een zonnig klimaat. Het liefst wil het stel een huis zo dicht mogelijk bij de Corfu Trail, aan de westkant van het eiland. Op basis van het budget: 180.000 euro, gaat Dionne Stax op zoek naar drie geschikte huizen.

Carrie ten Napel ontdekt deze aflevering het eiland en neemt onder meer een kijkje op de plek waar het voor Anne en Peter allemaal begon: de Corfu Trail. Ze bewandelt een deel ervan, om te ervaren hoe prachtig en afwisselend het landschap is.