Droomhuis Gezocht

Informatief

Dionne Stax en Carrie ten Napel helpen mensen bij hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland en ontdekken de omgeving van het beoogde droomhuis.

Vanaf 22 mei 2023. Elke vrijdag om 20.30 uur op NPO 1.

Vr 8 februari 2019 21:30 NPO 1 46 min

Canada

Sybrand helpt Mirjam en René met hun zoektocht naar een droomhuis in hun droomland: Canada. In de provincie Québec zoeken zij in een natuurlijke omgeving vlakbij Montreal hun huis.

Het stel heeft inmiddels 10 jaar een relatie maar woont nog niet samen. Mirjam is gezondheidswetenschapper en werkt bij de opleiding verpleegkunde in Zwolle. En René is met pensioen en besteedt veel tijd aan het maken van muziek. Zij willen graag samenwonen in het land van hun dromen: Canada. Het liefst wonen ze in de natuur, aan een meer en niet te afgelegen van de buitenwereld. Lukt het ze om hun droomhuis te vinden?

Terwijl Sybrand samen met het stel huizen in de buurt van Montreal bezoekt, gaat Carrie ten Napel op zoek naar de boom waarvan het blad prominent op de Canadese vlag staat; de esdoorn. Ook bezoekt ze een indianenreservaat waar ze leert om te leven zonder elektriciteit en stromend water.