Dokter Deen

De cast van Dokter Deen

Monique van de Ven speelt de huisarts Maria Deen op Vlieland, die naast haar werkzaamheden als arts nog veel meer betekent voor de inwoners van het eiland. Zij heeft een praktijk aan huis, met een apotheek en een kleine operatiekamer waar zij kleine ingrepen kan uitvoeren. Het leven op het eiland is een unieke wereld, totaal anders dan het leven op het vasteland.

Maria DeenMaria Deen – Monique van de Ven

Maria Deen is huisarts op Vlieland. Als kind is zij geadopteerd en op het eiland opgegroeid. Haar man Sven verdween plotseling toen Maria zwanger was van haar derde kind. Vanaf dat moment stort Maria’s leven in elkaar. Wanneer er een plek vrijkomt voor een huisarts op Vlieland, hoeft ze daar niet lang over na te denken. Met 3 kleine kinderen vertrekt ze naar het eiland.

 

 

 

 

 

 

moeder DeenMama Deen – Pleunie Touw

Moeder Deen is de pleegmoeder van Maria. Ze heeft nooit kinderen kunnen krijgen en heeft  samen met haar man Maria geadopteerd. Haar man is inmiddels overleden, maar moeder Deen speelt in het gezin van Maria een belangrijke rol. Haar vergeetachtigheid leidt tot tragische maar ook soms grappige situaties.

 

 

 

 

 

 

IsaIsa – Markoesa Hamer

Isa, Maria’s oudste dochter, is afgestudeerd aan de theaterschool van Amsterdam en is beginnend actrice. Ze zoekt vaak haar toevlucht op het eiland bij haar moeder. Ze lijkt op haar moeder en dat zorgt voor de nodige botsingen.

 

 

 

 

 

 

RobbertRobbert – Jelle de Jong

Robbert is Maria’s zoon. Hij studeert medicijnen. Robbert is dol op zijn moeder, maar hij probeert zich te ontworstelen aan haar nogal overheersende karakter. Door zijn avontuurlijke aard komt hij vaak in hachelijke situaties terecht.

 

 

 

 

 

 

 

WendyWendy – Lisa Smit

Wendy is de jongste dochter van Maria. Wendy raakt in seizoen 1 zwanger van dochter Femke. De vader van Femke is onbekend.

 

 

 

 

 

 

 

OscarOscar – Leopold Witte

Oscar is voormalig officier van justitie, Na een aanslag uit de onderwereld op zijn leven, waarbij zijn vrouw werd gedood, neemt hij eervol ontslag en vestigt hij zich op Vlieland. Hij heeft een relatie met Maria.

 

 

 

 

 

 

 

HeleenHeleen – Liz Snoijink

De mooie Heleen is al 18 jaar 40. In de jaren 80 is ze een gevierd actrice, maar naarmate ze ouder wordt, slinken de rollen en de aandacht. Ze is gescheiden en leeft alleen met haar zoontje Joey.

 

 

 

 

 

 

 

GerdaGerda – Rian Gerritsen

Maria’s steun en toeverlaat is haar beste vriendin Gerda. De altijd opgewekte en ietwat naïeve Gerda is naast doktersassistente ook apothekersassistente, ambulancemedewerkster en brandweervrouw.

 

 

 

 

 

 

 

SvenSven – Huub van der Lubbe

Sven is de ex-man van Maria en is de vader van Isa, Robbert en Wendy. Toen Wendy klein was verliet hij het gezin. Inmiddels is hij weer terug in het leven van de familie op Vlieland.

 

 

 

 

 

 

 

FreekFreek – Oren Schrijver

Freek werkt op het eiland als dominee. Hij heeft een relatie met Isa, waarmee hij getrouwd is.

 

 

 

 

 

 

 

PipPip – Abbey Hoes

Pip is de vervangend huisarts op Vlieland. Ze heeft een relatie met Robbert.

 

 

 

 

 

 

 

BartBart Vos – Bram van der Vlugt

In de zoektocht naar haar opa ontmoet Isa de monnik Bart Vos in een klooster. Bart blijkt de vader van Maria te zijn.

Geef een reactie