ARIA

Amusement

Tien talentvolle kandidaten wordt het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie beheerst het grote operarepertoire? Wie vertolkt de grote operarollen overtuigend?

Vanaf zondag 10 oktober om 20.30 uur op NPO 1

Zo 31 oktober 2021 20:25 NPO 1 56 min
Herhaald op 7 november 2021 NPO 1

Votre Toast

De overgebleven kandidaten zingen weer mooie en uitdagende aria's. Voi che sapete uit de opera Le nozze di Figaro van Mozart wordt gezongen.

In ARIA rijzen we dit keer af naar de werelden van Napoleon, stierenvechters en schildknapen. Uit de opera Carmen van Bizet wordt Votre toast gezongen. Testosteron vliegt in het rond als een stierenvechter de onweerstaanbare Carmen ziet in een café. Hij probeert haar te veroveren met wat ook wel de ‘Toreador-area’ wordt genoemd.
Daarna horen we het verhaal van ‘de dochter van het regiment’. Uit de opera van Donizetti wordt Chacun le sait vertolkt. Ondanks dat de opera zich tegen het decor van een van de oorlogen die Napoleon uitvocht blijft het stuk licht.
Verder horen we ook een ode aan de kus in Il Bacio van componist Arditi en maakt een schildknaap voor het eerst kennis met de liefde in de opera Le nozze di Figaro van Mozart.