hans dorrestijn 1

Alleen op een eiland #1: “Alles wordt een hele onderneming als het geen aardappel schillen is.”

Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft voor de MAX-televisieserie Alleen op een eiland 6 weken op een Waddeneiland. Slechts omringd door mantelmeeuwen, een enkele kiekendief, zand en heel veel wind, overpeinst hij zijn 80-jarige bestaan. Aan de televisieserie is ook een podcast gekoppeld. 

Aflevering 1: vooruitblik

In de podcast Alleen op een eiland blikt Hans Dorrestijn met gemengde gevoelens vooruit op zijn aanstaande avontuur op Rottumerplaat. Zijn eindredacteur Annette en hij bespreken bij Hans thuis wat hen te wachten staat op het onbewoonde eiland. Er is geen sprake van voorpret, want Hans verheugt zich niet op de reis: “Alles wordt een onderneming als het geen aardappels chillen of kliko buiten zetten is.” En bovendien doet Hans daar sowieso niet aan; zich verheugen. Dat heeft hij geleerd in het theater. Het kan namelijk alleen maar tegenvallen. Of eigenlijk: “Ik kan tegenvallen”, besluit Hans.

Uit eigen werk

Verder draagt Hans voor uit zijn eigen werk, evenals uit het werk van een bevriende dichter. Ook leest hij voor uit een boek van Jan Wolkers, die – net als Hans – een aantal dagen op Rottumerplaat doorbracht. Wolkers schreef prachtig en vooral beeldend over een jonge zeehond die poept op het strand. Hans vindt daar het zijne van.

Nieuwe afleveringen zijn elke week te beluisteren op MAX Vandaag/podcast, op NPO Radio 2 en alle streamingsdiensten.

Geef een reactie