Duur 23:52
Gepubliceerd op 1 november 2017

Napraten Operatie Live

Operatie Live volgt op 1 november 2017 een DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator) flap operatie. Dit is een borstreconstructie met eigen weefsel bij borstkanker. Deze operatie wordt uitgevoerd bij vrouwen met borstkanker die ervoor kiezen om hun borst te verwijderen. Maar ook bij vrouwen die drager zijn van het BRCA+ gen. Zij hebben (nog) geen borstkanker maar kiezen ervoor preventief beide borsten te verwijderen. Een team van medisch specialisten voert deze operatie uit in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

In de ‘aftertalk’ die rechtstreeks is uitgezonden op NPO Best is er met het artstenteam nagesproken over de operatie. Hoe bereidt het team zich voor op een operatie als deze en wat doet het zo lang opereren met hen?

Het team bestaat uit plastisch chirurgen Erik Zonnevylle en Philip Juten van het St. Antonius Ziekenhuis voeren tijdens de uitzending de operatie uit. Oncologisch chirurgen Ron Koelemij en Annemiek Doeksen. Ook is professor Phillip Blondeel te gast, verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Gent. Hij is de eerste plastisch chirurg in Europa die deze operatie uit heeft gevoerd.

Operatie Live is te zien op woensdag 1 november 2017 om 21.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer