Duur 03:13
Gepubliceerd op 1 december 2017

Helpt u de agenda van mevrouw Van Huis te vullen?

Sinds haar familieleden en kennissen zijn weggevallen, is de agenda van de 98-jarige mevrouw Van Huis leeg. Om hier verandering in te brengen is er een initiatief gestart dat ervoor moet zorgen dat zij in 2018 zeker 1 keer per week bezoek krijgt. U kunt ook helpen om deze missie te volbrengen.

Koffie schenken

Het idee om iets te doen aan de lege agenda van mevrouw Van Huis, is ontstaan bij Edward Molkenboer. Hij schenkt al enige tijd koffie in verzorgingstehuizen om eenzame ouderen een luisterend oor te bieden. Tijdens deze gesprekken stelt hij vaak de vraag wat hij van de ouderen kan leren en al snel merkt hij dat dit prachtige verhalen oplevert die hij vervolgens samen met veel andere vrijwilligers is gaan uitwerken. De verhalen verschijnen binnenkort in boekvorm onder de titel Wat kan ik van u leren?

Ontmoeting met mevrouw Van Huis

Tijdens het koffie schenken ontmoet hij mevrouw Van Huis, die 98 jaar is en eigenlijk niemand meer in haar omgeving heeft die haar regelmatig opzoekt. Molkenboer komt geregeld onverwacht bij haar langs en daar geniet zij erg van. Hoewel ze dus wel bezoekt krijgt, zou het natuurlijk fantastisch zijn als er in 2018 iedere week iemand bij haar langskomt. Om dit te bewerkstelligen heeft Molkenboer een website opgezet waarop alle data zijn aangegeven waarop mevrouw Van Huis graag bezoek wil ontvangen.

Hoe kan ik helpen?

De actie blijkt succesvol, want heel veel dagen zijn al vergeven. Toch zijn er nog genoeg open plekken die u wellicht wel kunt opvullen. Wilt u weten wanneer zij graag bezoek wil ontvangen? Bekijk dan haar agenda.

Hallo Nederland besteedt op 1 december 2017 aandacht aan het initiatief rondom mevrouw van Huis. U ziet Hallo Nederland elke werkdag om 18.30 op NPO 2.

Andere mogelijkheden

Woont u niet in de buurt van haar woonplaats Haarlem en zou u toch graag iets willen doen voor eenzame ouderen? Dan kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om deel te nemen aan het koffieschenk-project van Edward Molkenboer. Uitleg hierover vindt u op goeddoenvooreenander.nl.

Project Match

Ook kunt deelnemen aan project Match van Het Nationale Ouderenfonds. Meer hierover leest u in ons artikel Samen tegen eenzaamheid met project Match.
Bent u zelf ouder en eenzaam en zou u graag vaker bezoek ontvangen? Dan biedt Match ook uitkomst. Hoe u zich moet opgeven leest u ook in ons artikel over dit project.

(Bron: goedvooreenander.nl, redactie Hallo Nederland)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer