Welkom op MAX Vandaag!

Omroep MAX is overal. U komt ons niet alleen tegen op radio en televisie, u kunt ons ook tegen het lijf lopen op evenementen, zoals onze ledendagen, de Open Studiodagen en de 50PlusBeurs. We organiseren reizen en concerten zoals de Proms. Iedere week komen we bij steeds meer mensen door de brievenbus met onze eigen omroepgids MAX Magazine. En omdat alsmaar meer ouderen op het internet te vinden zijn, zijn we ook online volop in beweging. Ik ben ongelofelijk trots dat wij in ons jubileumjaar MAX Vandaag kunnen lanceren. Op deze nieuwe website kunt u alle voor ouderen interessante en betrouwbare informatie vinden. En het gaat nog verder dan informatie; het is ook opinie en actie voor en door 50-plus!

Dit nieuwe initiatief van MAX moet in korte tijd uitgroeien tot een waardevolle plek op het internet voor alle ruim 6,2 miljoen Nederlanders boven de vijftig. Inderdaad, we leggen de lat hoog. Dat deden we tien jaar geleden ook bij de oprichting van MAX, die in het afgelopen decennium niettemin een hooggewaardeerde en niet meer weg te denken positie binnen het publieke omroepbestel heeft veroverd.

Maar liefst tachtig procent van de Nederlanders tussen de 65 en 75 jaar zijn actief op het internet en daarvan is ruim de helft (55 procent) zelfs iedere dag online. Dat heeft het CBS in 2014 berekend en het zou me niets verbazen als die percentages inmiddels al weer verder zijn gegroeid. De ouderen hebben dus echt een inhaalslag op het internet gemaakt!

Velen zullen net als ik hebben ervaren dat betrouwbare en relevante informatie online best lastig te vinden is; er is een wildgroei aan websites. MAX Vandaag wil daarom als een gids u wegwijs maken in de chaos die het internet soms lijkt. Een indeling in een tiental thema’s moet daarbij helpen; van ‘Eten & drinken’ tot ‘Geld, werk, recht’ en van ‘Familie & relatie’ tot ‘Reizen’. Elk thema heeft bovendien een vaste columnist, onder wie bekende gezichten als Janny van der Heijden, Janneke Brinkman, Ted van Essen, Else-Marie van den Eerenbeemt, Nico de Haan en Erica Terpstra!

MAX Vandaag wijst u niet alleen de weg, u kunt hier zelf uw stem laten horen: u kunt reageren op artikelen, uw mening delen via het Opinie Panel, een klacht, tip of verhaal kwijt in het Meldpunt, een ander waarderen met een Pluim en helpen met een donatie via het Goede Doel.

We hebben in de missie van MAX drie kernwaarden opgeschreven: betrokken, verbindend en betrouwbaar. MAX wil de vijftigplussers niet alleen hoogwaardige programma’s en informatie op radio, televisie en internet bieden, maar ook opkomen voor uw belangen. Wij zetten ons in om het leven van ouderen te verbeteren en te veraangenamen en MAX Vandaag gaat daar vanaf nu een belangrijke rol in spelen. MAX Vandaag is er om u te informeren, uw mening te delen en de maatschappelijke positie van ouderen te versterken; daar waar de schoen wringt komen we in actie. Dat bent u van MAX gewend!

Wij hebben een groep ouderen kritisch laten kijken naar deze nieuwe website. Ze vonden hem ‘typisch MAX’; helder en overzichtelijk, ook wat het taalgebruik betreft. Het testpanel gaf MAX Vandaag het rapportcijfer 8. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, maar we realiseren ons dat we nog maar net zijn begonnen en nog heel veel werk voor de boeg hebben. We staan geen dag stil en blijven de site continu verversen en aanvullen. Ik ben ook erg benieuwd naar úw mening. Wat vindt u: zijn we op de goede weg? Laat het ons weten via het Meldpunt. Ik zit niet te vissen naar complimenten, geef ons gerust kritiek, dan kunnen we samen met u onze ambitie waarmaken!

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. harry010 says:

  We zijn trots op MAX en -absoluut- op Jan Slagter.
  Ga zo door. De 50+ers kunnen NIET zonder MAX.
  Bij deze omroep wordt je stem gehoord!!!

 2. Riet Roggeband says:

  Dank voor de meer dan mooie maxvandaag.nl,
  geniet elke dag van Max,heel veel dank Jan Slagter,