Stop de kaalslag

Het is aan niemand uit te leggen: ouderen moeten van deze regering langer thuis blijven wonen, maar op thuiszorg wordt zó bezuinigd dat deze organisaties failliet gaan. Bij TSN, de grootste van het land, hangt ontslag boven het hoofd van 12.000 medewerkers en 40.000 ouderen dreigen hun thuiszorg te verliezen. De afgelopen twee jaar zijn al bijna 30.000 mensen in de ouderen- en thuiszorg ontslagen. Komend jaar dreigen in de hele zorgbranche nog eens meer dan 20.000 banen te verdwijnen. Allemaal het logische gevolg van de maar liefst veertig procent bezuinigingen in de zorg en het overhevelen van de thuiszorg naar de gemeenten. Die worden op hun beurt afgeknepen en besteden de zorg uit aan de laagstbiedende.

Maar zorg mag je niet overlaten aan de vrije markt! De ontslagenen – gemiddelde leeftijd rond de vijftig – hebben geen enkel perspectief. Sommigen raken zelfs hun huis kwijt. Vorige week werd ook bekend dat het aantal werkeloze ouderen is verdubbeld. Ook hier laat dit kabinet het afweten. Hoe kun je de pensioengerechtigde leeftijd verhogen als er zoveel werkeloze ouderen zijn? Daarom: terug naar 65 jaar! Een grote meerderheid in Nederland is dat met mij eens, zo blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van de SP.

Bron: MAX Magazine nr. 50

Geef een antwoord

Reacties (17)

  Lenie De Vries de Best says:

  Fijn dat jullie het voor de oudere opnemen gebeurt zo weinig Dank je wel

  Marian Wijngaarden says:

  hoor dit heel veel, voor een vrouw van 90 jaar van 4 uur per week naar 1 uur thuiszorg gegaan voor het huishouden.
  ik kan echt niet in 1 uur per week een huis schoon houden.

  FdeJong says:

  Ja het is in en in triest, deze generatie heeft alles na de 2e wereldoorlog voor de kiezen gehad en daarna zeer zorgvuldig een sociaalstelsel opgebouwd, wat nu door Den Haag weer steen voor steen wordt afgebroken.
  juist deze groep verdiend het niet om zo in de kou gezet te worden.

  Yvonne Walravens says:

  Wat was er mis met jongeren inleren in jouw job en jij met je 65e met pensioen gaan? Er lopen nu ik weet niet hoeveel jongeren zonder een baan die dolgraag aan ’t werk willen. En als jongeren niet aan het werk willen? Dan laat ze maar sloten graven. Dat moest mijn vader in de crisistijd ook. Voor wat hoort wat werd er tegen hem gezegd. Niet werken, geen geld!
  Wat was er mis met de vroegere thuiszorg toen directeuren nog een normaal salaris kregen? Nu krijgen ze een over de top salaris en kunnen ze de ouderenzorg nog niet goed geregeld krijgen. Laat niet alles over aan vrijwilligers zodat er met minder betaalde krachten nodig zijn.
  De mensen die nu met pensioen zijn hebben dit land opgebouwd na de 2e Wereldoorlog. Zij krijgen stank voor dank. Het is schandalig hoe zij behandeld worden.

  elly blok says:

  De hoge heren in hun ivoren torens denken alles zo goed te weten en hebben hun ouders hulp nodig dan hebben ze geld genoeg om dit zelf te betalen. Eigenlijk zouden ze verplicht moeten worden om een half jaar van een laag inkomen te leven voordat ze dat gaan bepalen voor een ander.

  Rob Beerenfenger says:

  Binnenkort krijgen van Den Haag gewoon verplichte euthanasie opgelegd. Zijn we gelijk van alle ouderen af.

  Ans van Duuren says:

  Zeker, die leeftijd moet weer terug naar 65 jaar. Velen met zwaar werk kunnen het niet langer volhouden. Kantoorpersoneel en anderen die zittend werk hebben die kunnen het beter volhouden. Maar velen zijn al jong begonnen te werken en dan moet het ook een keer mooi zijn en moet je kunnen stoppen. Ook de zorg daar kun je niet met de vrije markt mee werken. Laat de zorg terecht komen bij de mensen die het nodig hebben en weg met al die lui die er een slaatje uit willen slaan. Ook die bezuinigingen moeten van de baan. De zorg kan best wel goedkoper. Laten ze de wietplant maar weer legaliseren. Uit die plant is heel veel goeds te halen. De chemische industrie heeft deze plant in de ban gedaan. Hier is geen patent op aan te vragen omdat het een natuur product is. Medicinale wietolie doet zeer vele mensen goed. Kijk maar eens op stichting mediwiet, daar staan vele filmpjes met mensen die er zoveel baat bij hebben, ook kankerpatiënten. Artsen hebben dit in hun opleiding niet gehad, maar er zijn er bij die het ook hebben ontdekt. Vergoeding via de ziektekosten is nog een heel groot probleem en ook dit moet anders. Die chemische industrie heeft hier de grote overhand in en jammergenoeg loopt de regering hier nog steeds achter aan. Vele mensen gaan dood door de medicatie die ze innemen. Het is vaak niet goed getest of het slikken van meerdere medicijnen breekt ze op. Ik zou willen dat dit eens meer boven de tafel zou komen al zal hier weinig geloof aan worden gehecht, juist doordat die chemische industrie hier weer achter zit. Terwijl die wietolie niet schaadt omdat het een natuurprodukt is zonder chemische middelen.

  Jitskeh says:

  Ja het is niet te bevatten dat de ouderen zo worden behandeld, bedankt dat jullie het voor ze opnemen?

  TheoMarion Dona says:

  Ouderen worden van alle kanten uitgekleed,niet alleen met de zorg,,maar ook financieel.

  Lida Eilander-Wijnsma says:

  Deel banen uit sçhep werk geen bezuiniging

  Hanni Van de Peppel says:

  Nog even en dan kan omroep Max in plaats van in Roemenië een documaitaire over huisvesting ouderen maken in eigen land. Ook zorgverzekeraars vullen hun kassen. Pgb weg bezuinigen etc. Wordt de pgb vz voor ouderen geschrapt vergeet dan niet een beroep te doen op professionele verzorgende. Zo kan men ook nog wat aan de werkloosheid oplossen.

  Eugene Hoogstraten says:

  Schandalig dit kabinet van zich zelf verrijkende profiteurs , maar bezuinigen op daar waar juist Hulp nodig is. De ouderen tellen niet mee , want daar kun je niets meer aan verdienen is de denkwijze van Rutte en co.
  Sinds de zo geprezen marktwerking is alles op de schop gegaan en is de zelf verrijking van de top asociaal te noemen .

  Mooni says:

  Mensen begrijp nou eens dat ze willen dat wij oudjes zsm dood en opgeruimd worden. We zijn te duur. Creperen zullen we, en we kunnen niet eens de pil van Drion kopen om de ellende voor te zijn…

  meine jonkers says:

  Ik ben het helemaal eens met F de Jong

  RABE says:

  Terug naar 65!!! Goed idee.
  Wat betreft de bezuinigingen: Waarom sluiten we de verzorgingstehuizen???
  Thuis zorg is te duur en te zwaar. Open weer goede verzorgingshuizen. Er zijn genoeg verzorgenden die met een juist salaris (haal iets weg bij de managers) graag voor deze mensen willen zorgen. Simpele som; 2 mensen die hulp behoeven maar zelfstandig wonen, de hulp moet dan naar 2 adressen. 2 Mensen die hulp behoeven in een zorginstelling, hebben directe hulp binnenshuis. Daarom lijkt het mij beter, zoals ik ook in de reportages in Moldavië heb gezien, goede zorginstellingen met personeel dat dit werk graag doet.
  En niet uitbuiten maar met 65 stoppen met een leuk pensioen.
  Succes met uw goede werk.

  JBS says:

  `t-zijn juist die-mensen die Nederl. vlak-na de 2e WO. hebben opgebouwd, en-worden nu door-hun opvolgers als oud-vuil aan-de kant gezet; zo-van zoek-`t maar-uit……………………………………………………………………………………………… SCHANDE!

  Gr. JBS, te-Purmerend.

   J.A v Hest says:

   JBS,
   U heeft Helemaal Gelijk!!!
   Maar in Den Haag zijn ze stokdoof,, Oh nee,,,,, Oost Indisch doof!!
   Ze horen alleen wat ze willen horen, en GEEN ellende van ons ouderen.
   We brengen Niets meer op, dus ,,,,,,,,