Samen presenteren

Met zijn tweeën presenteren vanachter een tafel. Moet dat? Komt alles dan beter over in de huiskamer?

Nee, het moet niet maar het kan aantrekkelijk zijn als beiden hun eigen persoonlijkheid kunnen laten gelden. Tien vragen door midden delen en een gast inhoudelijk alleen maar ‘als aflossing’ bevragen is zinloos.

Ik zie graag twee verschillende karakters. Bij Pauw en Witteman ging dat meestal goed. Jeroen was de snelste van de twee. Kon goed openen. Was speelser dan Paul. Maar Paul was en is bedachtzamer. Kon ineens met een sleutelvraag op de proppen komen en het gesprek werd meteen boeiender. Paul is nu weer bij Buitenhof en duidelijk in zijn element. Een van de allerbesten.

Het sterkste duo tot nu toe bestond uit de heren Barend en Van Dorp. Aan hun tafel zat dan ook nog een luidruchtige brombeer in de persoon van Jan Mulder. Frits opende meestal een interview als flitsende vragensteller. Klein grapje tussendoor, maar daar was de scherpte alweer. Henk luisterde. Groot zittend. Open ogen en oren. Jan gooit een handgranaatje. De gast, meestal een politicus, raakt toch wat nerveus. Hij weert vragen af, wil weg van de tafel – en hij had nog zo goed geoefend met zijn voorlichter! Er valt een kleine stilte. Dan komt Henk. Hij kijkt vaderlijk, vriendelijk en zegt: Denkt u nooit eens ‘Ik hou ermee op!’?

Kijk, zo kan het. een geweldig duo. Ze werkten hun leven lang samen in de journalistiek. Maar ze waren al die tijd zeer duidelijk twee verschillende persoonlijkheden.

Omroepbazen die duo-presentatie geweldig vinden moeten goed nadenken voor ze eraan beginnen. Twee presentatoren in één nieuwsjournaal helpt de kijker zeker niet, tenzij de tweede een ‘toelichter’ van het nieuws is.

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. Ruud Kruger says:

  Hallo
  Ik kijk regelmatig naar Tijd voor Max.
  En zeker naar de kwis Raad de Plaats, zoook vandaag , het was Borculo.
  Maar ik zag het filmpje en wilde reageren,
  Maar WAAR en HOE.
  Ik heb me naar gezocht op de site maar ik vind nergens een plek waar ik mijn antwoord kan opgeven.
  Of moet dat per telefoon of SMS?

  graag betere uitleg op de site of op TV
  groet
  RUud Kruger

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Ruud Kruger,

   Leuk om te horen dat u meedoet met Raad de Plaats!

   De quiz heeft tijdens de uitzending een prominente plek op MAX Vandaag. Met een grote, klikbare, plaat op home komt u direct bij de plek waar u het antwoord kunt achterlaten: http://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/prijsvraag/raad-de-plaats/

   U kunt meedoen tussen 17.00 en 17.45 uur van maandag t/m vrijdag.

   Hartelijke groet,
   Redactie MAX Vandaag