cadeaucard

Perikelen met de Van der Valk cadeaucard

Mevrouw Janssen ging op 8 juni 2013 dineren in het Van der Valk hotel restaurant Gilze-Rijen. Ze had de nieuwe fixed cadeaucard van 50 euro op zak en wilde hiermee afrekenen. Tot haar grote verbazing bleek dit niet mogelijk en moest ze na afloop alsnog de portemonnee trekken.

Na het overhandigen van de kaart werd er verrast gereageerd door het personeel. Uiteindelijk meldde de bedrijfsleider dat de kaart niet verzilverd kon worden. Niet alle vestigingen nemen deel aan deze cadeaucard, waaronder Gilze-Rijen. Redelijk ontdaan door dit voorval raadpleegde mevrouw Janssen bij thuiskomst meteen de website. Daarop stond toch echt vermeld dat de kaart in alle restaurants en hotels van Van der Valk te gebruiken is. Een hierop volgend telefoontje bracht mevrouw ook geen oplossing.

Op advies van MAX Ombudsman stuurde mevrouw Janssen nog een e-mail. Excuses volgden, plus de bevestiging dat de nieuwe cadeaukaarten toch echt beperkt inwisselbaar zijn. Nog steeds geen oplossing dus. Daarop besloten we om ons er zelf maar eens mee te gaan bemoeien. Contact met Gilze-Rijen maakte ons duidelijk dat er 2 cadeaukaarten zijn: de alom bekende cadeaukaart, geldig in alle Van der Valk locaties, en de nieuwe fixed cadeaukaart, geldig bij alle Van der Valk Exclusief hotels & restaurants. Binnen het Van der Valk concern heeft namelijk een splitsing plaatsgevonden. Naast de ‘gewone’ Van der Valks hotels & restaurants zijn er ook de Exclusief hotels & restaurants. Op de website zelf wordt dit verschil echter niet goed duidelijk gemaakt. Daarom nog maar even gebeld met een andere Van der Valk, Vianen deze keer. Daar bevestigde men de splitsing, maar wist men ook te melden dat de fixed cadeaucard echt bij elk Van der Valk hotel & restaurant inwisselbaar is.

Aansluitend op dit gesprek volgde het goede nieuws uit Gilze-Rijen dat de cadeaucard inmiddels wel kon worden ingenomen. Ons werd bovendien toegezegd dat de fixed card voortaan zonder problemen bij elke Van der Valk-vestiging gebruikt kan worden. Met mevrouw Janssen is de zaak netjes afgehandeld. Zij heeft de kaart alsnog in kunnen leveren en 50 euro ontvangen plus excuses.

Geef een reactie