nepboetes

Pas op voor nepboetes!

De laatste tijd hebben we meerdere klachten ontvangen over valse e-mails van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

In die e-mails wordt u opgeroepen om een bedrag van meer dan 100 euro te betalen. Als u niet betaalt, wordt uw rekening geblokkeerd en wordt u aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie.

Er zijn minimaal 2 verschillende versies van de e-mail in omloop. De ene e-mail voert het logo van het CJIB. De andere e-mail lijkt afkomstig te zijn van Van Roon Gerechtsdeurwaarders, een echt bestaand deurwaarderskantoor in Amsterdam.

De reden dat juist nu dergelijke e-mails circuleren, ligt volgens ons in het feit dat de vakanties weer voor de deur staan. Het laatste dat u wilt, is immers dat tijdens uw vakantie ineens uw rekening geblokkeerd blijkt te zijn. Snel nog even betalen dus.

Maar let op: Dit zijn geen officiële e-mails! Betaal dus niet. Klik op geen enkele link. Verwijder de e-mail direct.

Mocht u een e-mail van dit deurwaarderskantoor ontvangen, neem dan telefonisch contact op met het deurwaarderskantoor om na te gaan of de brief wel authentiek is. Het CJIB vraagt nooit per e-mail om een boete te betalen.

Als u een overtreding heeft begaan, ontvangt u daarover een brief met een acceptgiro. Ook als u per post een boete heeft ontvangen, kunt u deze op verschillende manieren op echtheid controleren.

Hieronder enkele tips:

  • Op een echte boete staat altijd informatie over de overtreding die u zou hebben begaan.
  • Controleer de informatie over de overtreding. Kunt u de overtreding hebben gemaakt?
  • Het volgende rekeningnummer van het CJIB hoort op de boete vermeld te staan: NL28 RBOS 0569988888 ten name van het CJIB.
  • In de brief hoort ook het telefoonnummer van het CJIB te staan: 058 – 234 21 30.

Heeft u een valse bekeuring gekregen, dan kunt u hiervan melding maken bij het CJIB en bij de politie. Daarnaast kunt u een melding maken bij de Fraudehelpdesk (telefoonnummer: 088-7867372).

Geef een reactie