Lieve lezers

Om te beginnen wil ik u allemaal graag een heel gezond, gelukkig en actief nieuwjaar toewensen en de hoop uitspreken dat al uw wensen worden vervuld. Wat is het heerlijk om plannen te maken en die ook echt uit te voeren! De voldoening die dat altijd geeft, maakt dat ik zo dankbaar ben voor al het moois in het leven. Dat wens ik u allen toe.

In deze tijd besef ik maar al te goed wat een voorrecht het is om in Nederland te wonen, dat postzegeltje zo klein op de grote wereldbol en al decennia lang veilig voor ons en onze kinderen. Dat zouden we al die mensen moeten toewensen die nu nog proberen met een gammele boot naar Europa te komen. Je moet je wel heel bedreigd voelen in je eigen vaderland, als je je toekomst legt in de handen van gewetenloze mensensmokkelaars.

Zoals u misschien weet heb ik vorig jaar een klein deukje opgelopen. Door wat tegenslagen onderweg, duurt de revalidatie nu al wat langer dan ik had gehoopt. Maar het gaat de goede kant op! Ik ben in buitengewoon goede handen en heb grote bewondering voor al die toegewijde, gemotiveerde mensen in de zorg.

Op reis gaan om nieuwe afleveringen van “Erica op reis” te maken, moet dus nog even wachten. Maar maakt u zich geen zorgen, de plannen liggen klaar. We kijken er allemaal naar uit om weer te beginnen. We vinden het zo’n machtige uitdaging om u steeds een nieuw stukje van onze prachtige aarde te laten zien, steeds met respect voor andere mensen en hun cultuur en soms bizarre gewoontes. Hoe gaan zij om met elkaar, met hun dieren, met de natuur, hun tradities? Waarin geloven zij?

Het zijn fantastische ervaringen, maar dat niet alleen. Hoe meer je van andere mensen begrijpt, hoe groter je tolerantie wordt voor mensen die anders zijn en er anders over denken dan jij. En dat is hard nodig in deze wereld.

Tot de nieuwe serie er is, kunt u desgewenst naar de herhalingen van mijn programma kijken of naar andere mooie reisprogramma’s op tv. Daarna gaat het feest weer beginnen.

En natuurlijk kunt u vanaf nu mijn column elke maand lezen op MAX Vandaag.

Dus heel graag: tot gauw weer!

Veel liefs,
Erica

Geef een reactie

Reacties (17)

 1. Marianne Meerpoel says:

  Lieve Erica
  De beste wensen voor 2016
  Wat fijn dat u weer oké bent en in staat bent om weer te gaan reizen
  Wij volgen u altijd en u kunt ook zo mooi en duidelijk vertellen wat u ziet en beleeft
  We kijken er naar uit
  We wensen u een gezond en gelukkig 2016 toe

 2. Tineke Dokter-de Jong says:

  Lieve Erica,
  Goed geschreven stukje
  Wij hebben altijd genoten van E-op reis.
  Alles goeds voor 2016 gewenst en hopen dat u weer snel weer helemaal opgeknapt bent en weer reisjes kunt maken.
  Met vriendelijke groet, Tineke Dokter.

 3. Josefien Jansen says:

  Lleve Erica,

  Wat geniet ik steeds weer van je mooie reisprogramma het brengt me even in een andere wereld …..je spontane reacties geven weer hoe een mooi mens je bent …..en dan nu elke maand een collum hier bij Max vandaag super !! Heel veel succes met alles en de beste wensen voor een gezond 2016 !!

 4. Ria Megens Boeijen says:

  Lieve Erica
  fijn dat het beter gaat met je gezondheid
  we hopen weer gouw van je reizen te genieten je bent een prachtige vrouw.
  we hebben ook al vele reizen gemaakt helaas wordt mijn man 65 dus dan gaat het niet meer.
  als je 2 jaar moet over bruggen zit er die verre reizen niet meer in dus gaan we genieten van je mooie reizen.
  erica we wensen de beste wensen voor 2016
  Ria Megens

 5. Neuteboom says:

  Lieve Erica,

  Ook van harte een gezond en gelukkig 2016 gewenst!
  Kan niet wachten tot er weer een nieuwe Erica op reis verschijnt!

 6. Eliza says:

  Lieve Erica,
  Geweldig! Goed om te lezen dat uitstel geen afstel wordt wat betreft ‘Erica op reis’. Heel knap dat je zo positief en geduldig blijft. Heel veel sterkte en succes weer en op naar een volledige herstel.
  Ik denk aan je.
  Liefs, Elza

 7. Riet Roggeband says:

  Lieve Erica,Beterschap en we kijken naar je uit.?

 8. jannydevries@hetnet.nl says:

  Erica, ik wens je een heel goed 2016 en hoop dat je gauw weer op reis kunt gaan. Kijk uit naar je eerste nieuwe reis.

 9. Marian Zoet says:

  Dag Erica, we wensen je een spoedig herstel en een heel mooi 2016.
  Hartelijke groeten van je vriendinnetje uit de provincie!

 10. Ferwij says:

  Alle goeds voor 2016 en succes met de laatste loodjes van de revalidatie.
  Fijn dat we allemaal in elk geval op deze manier al van u kunnen horen.

 11. Annemary Mol says:

  Rustig aan hoor Erica, anders loop je straks nog meer ‘deukjes’ op! Maar… we kijken natuurlijk heel erg uit naar een nieuwe ‘Erica op reis’ dus ik hoop dat de plannen allemaal doorgaan! En anders reis je maar af naar Zeeland, kom je hier op de koffie en kun je van de mooie natuur in eigen land genieten… 😉

 12. Fedejong64 says:

  Beste Erica,

  jammer dat je nu een deukje hebt. Ik wil u er aan herinneren dat toen gehandicapten op de special games in Korea goud zilver en brons hebben gewonnen. In Korea was dat groot nieuws en de Nederlandse ploeg is met een speciale trein door Korea gereden met een groep hoogwaardigheids bekleders. We hebben u als bekende sporter, politica en bn-er hier twee maal overgemaild, omdat er bijna nergens in Nederland daar iets over te lezen was. Helaas hebben toen en daarna nooit een reactie mogen krijgen. Zelfs geen ontvangstbevestiging. De reacties hebben we ook op uw website geplaatst. Daar kon ik lezen hoe veel geld het kost om met u in contact te komen. Ikhoop dat uw revalidatie spoedigverloopt, zodat u weer snel gezond rond kunt lopen en sporten.

  Frank

 13. jeanetvo says:

  Lieve Erica. Gezonde wensen, en verder sterker worden! (is mijn wens voor U) Als meest positieve dame van Nederland met een eerlijke , wijze en kritische blik , gun ik U dat U kracht en energie krijgt om weer stevig ter been te worden!

  Als fysiotherapeut kom ik ivm ontwikkelingswerk in Azie, en herken in uw programma s vaak de cultuurverschillen. Echter met verbazing zie ik hoe uw vertrouwen wel ver gaat tav de eet en voedselgewoontes in de landen waar u te gast bent.
  De veelal lieve mensen in de landen daar hebben een iets andere hygiene” met de bereiding en bewaring van hun voedsel, waar ons gestel niet tegen kan.
  Take care!!! Zodat U en dus ook wij nog lang kunnen genieten!

  U dient voor mij als voorbeeld van : positivo zijn en wat dat oplevert. ECHT SUPER. dank u wel!!!!
  met lieve groet
  Jeanet

  ps Ook gun ik U een reis naar Z-Amerika – Rio , waar U dan te gast zou moeten kunnen zijn van het NOC-NSF als lady van verdienste! NOC-NSF NODIG DEZE LADY UIT!!!

 14. mariko says:

  Lieve Erica,
  Fijn dat het weer de goede kant met je op gaat, en wens je een goed en gezond nieuwjaar toe, en we kijken weer uit naar je vakantie programma, en genieten nu weer opnieuw van je oude programma’s.
  Hartelijke groet,
  Marian Koopman.

 15. futureangel says:

  Gelukkig, daar is ze weer!!!

  Dus nog even de dvd ’s weer voor de dag halen ( blijft altijd prachtig )

  Veel geluk,
  Laurina Papenburg

 16. wilmafiets says:

  schitterend programma

 17. Baggerman says:

  Zelf blijf ik thuis want ga je alleen op vakantie boek je een hotel dan mag je als alleenstaande toeslag betalen tot wel 30 euro per nacht en dat is pure diefstal door de hotels, ze hebben niet meer werk aan je kamer. Dus ik ga lekker dagtrips maken met d auto en soms met de trein zonder toeslagen te moeten betalen, met vriendelijke groet Mevrouw E.J.Baggerman