Nederland Waterland

Jan Slagter: ‘Nederland waterland’

Wat een heerlijke zomer beleven we dit jaar! Liefhebbers van zon en warmte komen volop aan hun trekken.

Gevoel van vrijheid

Hopelijk kunt u goed tegen de hitte en slaagt u er anders in om een plekje in de luwte te vinden voor wat verkoeling. Veel landgenoten zoeken daarvoor het water op en verpozen zich aan zee, meer of rivier. Of zoals ik zelf ook graag doe, óp het water in een bootje. Je kunt wel zeggen dat ik er de laatste jaren verslaafd aan ben geraakt. Na een drukke werkweek kom ik er helemaal tot rust. Een uurtje varen is soms al voldoende om mijn hoofd leeg te maken. Het geeft je een gevoel van vrijheid en vanaf het water zie je de wereld echt van een andere kant.

Prachtige beelden

Ja, wij Nederlanders zijn gek op zwemmen en varen. Dat laatste levert ook nog eens prachtige beelden op, waarvan je zelfs binnenshuis kunt genieten. Zoals van Janny en André in Denkend aan Holland (waar telkens bijna anderhalf miljoen mensen naar keken). En wat vond u van die prachtige wedstrijdopnames in ons Skûtsje Journaal? Een geweldig stukje Friesland-promotie! En dan start 27 augustus ook nog eens onze 5-delige serie Langs de Kust waarin presentator Huub Stapel en schrijver Martin Hendriksma onderzoeken welke rol de Nederlandse kust speelt in ons leven en mensen ontmoeten die aan deze eeuwige vloedlijn wonen.

Nieuw seizoen

Hoewel de zomer nog niet voorbij is en ik hoop dat het nog lang zal nazomeren (met wel graag tussendoor af en toe een flinke bui, de natuur snakt ernaar), maken we ons op voor een prachtig nieuw tv-seizoen. In september keren verschillende vertrouwde MAX-programma’s terug op de buis.

Gewaardeerd en vertrouwd

Op de planning staat onder meer een nieuw seizoen van onze kennis- en blufquiz Met het Mes op Tafel, waarin drie deelnemers tegen elkaar pokeren met antwoorden op vragen onder leiding van Herman van der Zandt. In Bak mee met MAX maakt Robèrt van Beckhoven weer toegankelijke en inspirerende lekkernijen. Uw dagelijkse portie hersengymnastiek krijgt u van Mascha de Rooij en Pauline Spiering in MAX Geheugentrainer. De mooiste documentaires, achtergrondprogramma’s en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen selecteren wij voor u in Noord-Zuid-Oost-West. Martine van Os en Sybrand Niessen zorgen voor boeiende gesprekken met actuele en spraakmakende gasten in Tijd voor MAX. Elles de Bruin behandelt in Meldpunt weer kritisch maar opbouwend kleine en grote consumentenzaken en Olga Commandeur en Duco Bauwens brengen opnieuw Nederland in Beweging; doet u weer mee?

Ik kijk ernaar uit

Natuurlijk hebben we nog veel meer voor u in petto en daar hoort u binnenkort meer over. Ik heb er zin in! Uitgebreide programma-informatie vindt u in MAX Magazine en op maxvandaag.nl, waar u ook programma’s kunt terugkijken.

Geef een antwoord