Nieuwjaarswens Jan Slagter van Omroep MAX

Jan Slagter: “We maken er weer een mooi jaar van”

Allereerst wil ik u namens alle medewerkers van Omroep MAX een gelukkig nieuwjaar wensen!

Samen met u

Ik hoop dat 2023 voor u allen gevuld was met gezondheid, geluk en mooie momenten met uw dierbaren. 2023 was voor MAX een bijzonder succesvol jaar. We hebben prachtige programma’s kunnen maken die aansloten bij de wensen en behoeften van onze doelgroep, de 50-plussers van Nederland. Hopelijk heeft u tijdens het kijken en luisteren net zo genoten als wij deden toen we de programma’s voor u maakten. Het was een jaar vol ontroerende verhalen, informatieve programma’s en vermakelijke shows. Het is geweldig om te zien dat MAX Magazine steeds meer mensen bereikt. Dat geldt ook voor onze website maxvandaag.nl, de MAX-podcasts en sociale-mediakanalen en dat we met elkaar zo’n hechte community vormen. Onze nieuwe slogan Samen MAX slaat de spijker precies op de kop!

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Onzekere tijden

Nu staan we aan de start van 2024, een jaar dat zich aandient met een op vele maatschappelijke terreinen grote mate van onzekerheid, onder meer op het gebied van omroeppolitiek. De wereld van de media is voortdurend in beweging, en er liggen uitdagingen op ons pad die we samen zullen moeten overwinnen. De overname van RTL door de Belgische DPG-groep leidt tot een verdere concentratie binnen de aanbieders van media. Wat de publieke omroep onder zulke omstandigheden absoluut niet kan gebruiken, zijn signalen vanuit de beoogde coalitiepartijen dat drastische bezuinigingen op de publieke netten op handen zijn.

Het publieke belang

Een democratische rechtstaat zonder publieke omroep kan echt niet, dan glijden we af naar een land als Hongarije waar de media aan banden zijn gelegd door de politiek. En als de politiek iets niet moet doen, is het zich bemoeien met de publieke omroep en de kranten, de media. Wat we met z’n allen natuurlijk ook niet moeten willen is dat het complete tv-aanbod de speelbal wordt van commerciële belangen. Ik zal mij met alles wat in mij zit verzetten als dat zou gaan gebeuren.

En úw belangen natuurlijk…

Juist in tijden van onzekerheid is de steun van onze achterban van onschatbare waarde. MAX staat voor maximale betrokkenheid én inzet voor onze kijkers, luisteraars en lezers. In 2024 zullen we ons blijven inzetten om programma’s te maken die uw interesse wekken, u informeren en vermaken. Van Droomhuis gezocht tot Meldpunt, van Tijd voor MAX tot Heel Holland Bakt en van Van onschatbare waarde tot Denkend aan Zwitserland… Dat niet alleen, MAX wil ook dit jaar blijven opkomen voor uw belangen, of u nou een zorgbehoefte heeft, problemen met uw pensioen of een andere consumentenvraag.

Samen verder bouwen, samen MAX!

Namens het hele MAX-team wens ik u nogmaals een prachtig nieuwjaar toe. Laten we samen bouwen aan een jaar vol mooie momenten, inspirerende programma’s en een hechte band tussen MAX en onze geweldige achterban. Samen MAX!

Jan Slagter is oprichter-directeur van Omroep MAX, de omroep voor ouderen. Hij maakt zich op verschillende manieren hard voor de belangen van ouderen in onze samenleving. Lees hier al zijn columns. 

(© MAX)

Geef een reactie

Reactie

    Joshua55 says:

    De PANIEK reactie dat NPO helemaal gaat verdwijnen is sterk overdreven, wat wel meespeelt is dat er 3 netten gevuld worden met van vaak ongebreidelde, onzinnige, nutteloze en door de oude verzuiling ingerichte programma’s zonder reclame, en dat alles geheel bekostigd door de belastingbetaler.

    Misschien toch maar snel de bakens verzetten naar een meer commercieel gerichte opzet, inclusief de door de NPO zo verfoeide reclames

    Dan pas kunt u een gerechtvaardigd bestaan in de mediawereld verdienen.

    Stap 1 NPO 3 over een paar maanden op zwart, rest van het jaar met 2 meteen verder, per 1 januari 2025 evalueren en desnoods met 1 zender verder.