Duur 01:03
Gepubliceerd op 1 januari 1970

Jan Slagter: “maak er samen mooie dagen van”

“We maken het gezellig thuis, zitten samen lekker voor de buis.” MAX komt deze winter met een geweldig aanbod aan nieuwe en vertrouwde programma’s, om er samen mooie dagen van te maken.

André centraal

Vandaag, op vrijdag 17 december om precies te zijn, start MAX een grote publiciteitscampagne om te laten zien dat we volop aanwezig zijn deze winter met een divers en feestelijk aanbod op televisie, radio en internet. Centraal in de campagne staat André van Duin. Speciaal voor MAX heeft hij het liedje In de winter opgenomen als variant op zijn populaire nummer Als de zon schijnt. We hebben er een grappige clip (zie hierboven) bij opgenomen die de komende tijd regelmatig voorbijkomt op tv.

Nog steeds…

Wie had een jaar geleden kunnen denken dat we nu, op de vooravond van Kerst en Oud & Nieuw in verband met de coronamaatregelen nog stééds voorzichtig moeten blijven en veelal aan huis zijn gebonden? Gelukkig ervaren veel mensen ondanks alles in december de warmte en gezelligheid. In deze periode denkt MAX ook aan de mensen voor wie dit het een (extra) lastige tijd is. Het is vroeg donker en ook tijdens de feestdagen is eenzaamheid onder ouderen een groot probleem. Maximaal 4 mensen op bezoek? Menigeen zou wensen met de Kerst zo veel mensen te zien! Kent u iemand die tijdens de kerstdagen alleen of eenzaam is, bel hem of haar dan even op of stuur een kaartje. Wat een plezier zou u deze persoon daarmee doen!

Nieuw én vertrouwd

Gelukkig is MAX er met nieuwe en vertrouwde programma’s, om u mee te vermaken en af te leiden, of u nu alleen of in gezelschap zit. Laat ik een paar titels uit ons televisieaanbod in december uitlichten, waarin we weer zijn gestart met Droomhuis Gezocht, nu met Dionne en Carrie. Op 18 december het altijd aansprekende verhaal van Charles Dickens, naar de actualiteit van nu vertaald: Scrooge Live vanuit Leeuwarden. Op 23 december de bijzondere documentaire Een kaarsje voor Tanja Groen over de inspanningen van wijlen Peter R. de Vries en zijn dochter Kelly om de waarheid boven water te krijgen rond de verdwenen studente Tanja Groen. U kunt via eenkaarsjevoortanjagroen.nl een foto van een kaarsje uploaden om erbij stil te staan dat Tanja er niet meer is. Doet u mee?

2 kerstconcerten!

Op Eerste Kerstdag, direct na de toespraak van de koning, is er het MAX Kerstconcert dat ik samen met Carrie presenteer. ‘Samen sterk’ is dit jaar het thema en op het podium staan onder anderen Suzan & Freek, Marlijn Weerdenburg en ARIA-winnares Elenora Hu. Op Tweede Kerstdag kunt u kijken naar een klassiek Kerstconcert, als in de sfeervolle Sint Jansbasiliek in Laren Ton Koopman zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir plus solisten dirigeert. Te horen zijn de werken Magnificat van Bach en Christmas Concert van Corelli. Op oudejaarsavond is er weer een Tijd voor MAX Oudejaarsshow. Daarin ontvangen Martine van Os en Sybrand Niessen onder meer André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

Gezellig luisteren

Ook op de radio valt veel te beleven; op NPO Radio 1, 4 en 5 is MAX er onder meer met De Perstribune, Maatwerk (zelfs met het Maatwerk KerstOrkest), Goeiedag Haandrikman! en Lunch Lekker met Daniel Dekker. Verder komt OG3NE langs bij een feestelijke uitzending van TinekeShow op Eerste Kerstdag en organiseert Daniel Dekker een Kerstcroonerconcert met Dennis van Aarssen, live vanuit Utrecht.

Leuk aanbod op internet

Op het internetplatform MAX Meeting Point kunnen MAX-leden, ook in de winter, elkaar gemakkelijk ontmoeten in een veilige omgeving. Op MAX Vandaag zijn speciale artikelen over de feestdagen te vinden, bijvoorbeeld inspirerende kerstrecepten, hoe cadeaus feestelijk in te pakken en de kerstetiquette. Vanaf 20 december telt MAX af naar 2022. Open elke dag een nieuw vakje op de aftelkalender, voor leuke extra’s van de populaire MAX-programma’s met quizjes, handige tips en natuurlijk heerlijke recepten. Op de website MAXiser.nl kunt u het complete winteraanbod van MAX vinden.

Warme witte Kerst!

Rest mij u namens alle medewerkers van MAX een mooie, warme en liefdevolle – en volgens Piet Paulusma misschien zelfs deels witte – Kerst toe te wensen. Laten we er samen mooie dagen van maken! Moedig voorwaarts!

Geef een reactie

Reacties (4)

 1. Janneke 25 says:

  Harstikke leuke clip. En het klopt winter hoeft niet altijd ellende te betekenen.
  Fijne feestdagen voor iedereen.

 2. ivan says:

  Op 16 december. Mag het ook 18 december zijn? Foutje ??

 3. madeliev says:

  De link naar MAXMeeting Point werkt wel, maar daar kom ik niet verder, met andere woorden; daar werkt, als je iets aanklikt, niets. Ik krijg geen reactie – kan ook niet inloggen of me aanmelden.

 4. Eleonora says:

  Prima zo!

  Iedereen heel fijne feestdagen gewenst!

Bekijk ook

Meer