Duur 00:30
Gepubliceerd op 18 juli 2022

Jan Slagter: ‘Kom aan boord bij Janny en André’

De Telegraaf omschreef ze eens als het gouden tv-duo van Omroep MAX. André van Duin en Janny van der Heijden werkten met liefde mee aan de nieuwe ledenwerfcampagne van MAX die 18 juli 2022 van start gaat.

Steun ons

2 weken lang kunt u er bijna niet aan ontkomen; met televisie- en radiospots, op abri’s, krantenadvertenties, online en een brievenbusmailing roep ik alle mensen die MAX een warm hart toedragen op om ons te steunen en lid te worden van de omroep. Zo kunnen we al die mooie programma’s voor u blijven maken – óók in de zomer – zoals Denkend aan Holland, MAX vakantieman, MAX Skûtsje Journaal en We zijn er Bijna!. Op die manier kunnen we ook op blijven komen voor uw belangen; de MAX Ombudsman staat voor u klaar!

Ontspannen tweetal

Ter gelegenheid van de campagne ben ik op visite gegaan bij de opnames van Denkend aan Holland. hét zomerprogramma van MAX. Op de boot waarmee Janny en André het land doorkruisen, roep ik iedereen op om ook aan boord te komen, oftewel lid te worden van MAX. Janny en André doen enthousiast mee. Het is werkelijk verbazingwekkend hoe ontspannen die twee met elkaar samenwerken. Of het nu in Heel Holland Bakt is of aan boord van de motorboot, het plezier spat ervan af.

Alleen maar gezellig

Janny heeft weleens gezegd dat ze soms net een 40 jaar getrouwd stel vormen. Ze lachen om alles en delen plaagstootjes uit – vooral André aan Janny – maar die zijn nooit vervelend bedoeld en maken het alleen maar gezellig. Afgezien van de door Janny georganiseerde uitjes onderweg verloopt alles heel spontaan. Hoe snel André kan schakelen en woordgrapjes maken is wel uniek te noemen. En Janny’s gevoel voor humor is jaloersmakend.

Nhaan volgt alles

Voor wie het programma niet kent, maar dat ik me nauwelijks voorstellen: in Denkend aan Holland ontdekken Janny en André ons mooie land vanaf het water. Elke aflevering trekken ze er met hun boot op uit en meren zo nu en dan aan om de plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André alles vertellen over de culturele en culinaire geschiedenis van de verschillende locaties. En dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan, de teckel van Janny.

‘Keuvelchemie’

Dat die formule aanslaat bij het Nederlandse tv-publiek, blijkt uit de geweldige kijkcijfers. De Volkskrant verklaart dit succes door de ‘superieure keuvelchemie tussen Van der Heijden en Van Duin’. De liefhebbers kan ik plezieren met de mededeling dat op donderdag 4 augustus een nieuw seizoen van Denkend aan Holland van start gaat (om 21.15 uur op NPO 1). Er staan routes nabij Leiden, Zeeland, Amsterdam en Groningen op het programma.

Janny’s Streken

Leuk om te weten: aan het programma is de online videoserie Janny’s Streken gekoppeld. Daarin ontmoet Janny bijzondere mensen die uiteenlopende streekproducten maken, bereiden of verbouwen. De producten zijn uniek, innovatief, origineel, soms vergeten of onbekend en áltijd: lekker. Iedere week is een nieuwe aflevering van Janny’s Streken te zien op de Facebookpagina van Omroep MAX, MAXVandaag.nl en NPO Start.

Bent u al lid?

Heeft u te smaak te pakken gekregen? Steun MAX en kom aan boord! Word – als u dat nog niet bent – lid van MAX – of maak een ander enthousiast om dat te doen. Dat kost slechts 8,50 euro per jaar. Bel nu 0900-5555000 of ga naar ikwordlidvanmax.nl Ik wens u een fijne zomer toe!

Geef een reactie

Reacties (3)

  hoppa says:

  Ik wil het filmpje al twee dagen zien, maar ik krijg alleen een zwart beeld

   MAX Vandaag says:

   Beste hoppa, bedankt voor uw reactie. Wat vervelend dat de video bij u niet afspeelt. We hebben ernaar gekeken en er zijn geen technische problemen mee. Wellicht dat het met de instellingen te maken heeft van het apparaat waarop u het wilt bekijken, maar dat kunnen wij helaas niet beoordelen.

  HannyR50 says:

  Wij zijn al heel lang lid bij Max, tot grote tevredenheid. We genieten altijd van de leuke tv programma, en we kijken alweer uit naar Andre en Janny op de boot.