Geheugentest

Geheugentest

Max Magazine stelt de vraag: “Hoe goed is Uw geheugen?” Ik heb weer meegedaan en echt heel erg tevreden was ik niet over mezelf.

MAX Geheugentrainer

Er waren lijstjes met vragen die ik in z’n geheel goed kon onthouden, maar er waren ook lijstjes die ik maar tot tot de helft kon opschrijven. Dat kan ik niet uitstaan. Ik maak me er maar geen zorgen over, want ik hoor het meer mensen zeggen. Toen ik jaren geleden na een nieuwe heup een paar dagen op bed lag zag ik voor het eerst Jan Slagter met z’n geheugentest. Die boodschappen die met een rotgang voorbij vlogen en die ik tot mijn verbijstering dan niet eens meer wist. Maar eerlijk is eerlijk, toen ik daar een paar dagen mee bezig was, ging het al stukken beter. Training van je geheugen, eigenlijk heel logisch dat je dat gewoon moet doen.

Het is een eh…

Ineens bedenk ik me een voorval van jaren geleden. Iedere dag bedenk ik een vraag voor de luisteraars. Die was die dag: “Hoe bijzonder is uw huisdier?” Dat is altijd een schot voor open doel, want wij zijn dol op onze huisdieren, dus breek ons de bek niet open…. Mijn lieve vriendin Bee had pas een nieuw hondje en haar mond stond niet stil over hoe leuk hij wel was. Ik belde haar in de uitzending en introduceerde haar: mijn vriendin Bea, die vroeger zong samen met Rudi Bennett, het duo Bennett en Bee, ze heeft een leuk hondje en vertel eens Bee, wat is het voor een ras? Bee die altijd honderduit ratelt zei: “Ja het is een eh, ja hoe heet dat ras ook weer, een eh, ze hebben zo’n platte snuit, het is iets Chinees….een eh…” “Een Pekinees,” hielp ik, want ik had ook ergens de klok horen luiden… “Nee”, zei ze, “hij heeft langere haren , hè, dat ik nou niet op de naam kan komen…. het ligt voor op m’n tong…” Ik zei: “okay, het is dus een leuk klein hondje en wat is er voor bijzonders aan dan?” “Nou”, zei ze, “dat is heel lastig voor hem, maar hij lijdt aan eh, ja hoe noem je dat… jeetje dat ik het nou niet weet, maar dat is af en toe wel vervelend en daarom is hij heel aanhankelijk….hij lijdt aan eh…” Hahaha diepte-interview met m’n vriendin over haar hondje. De volgende dag belde ze op: Ze zei: “het is een Shi Tzu en hij lijdt aan verlatingsangst” en ik zei: “had dat gisteren dan gezegd.” We plagen haar nog af en toe met dit gesprek.

Geef een reactie

Reacties (2)

    gzinken says:

    Wat kan ik doen aan mijn krotgeheugen dat steeds minder wordt?Hier in nederland krijg je daar niets voor ,in Duitsland wel,hoe zit dit.

      MAX Vandaag says:

      Beste Gzinken, anders dan uw geheugen blijvend te trainen, hebben wij geen advies voor u. Wij verwijzen u voor verder advies naar de eigen huisarts.