familiereünie

Familiereünie

Vorige maand belde mevrouw Mulder met een probleem uit deze onbestemde categorie. De afloop was zó mooi dat we u deze niet willen onthouden.

Mevrouw Mulder, 79 jaar, belde op een maandagmiddag naar de TinekeShow op Radio 5 Nostalgia. Het thema van de middag was familie. Mevrouw Mulder vertelde dat al haar familiebanden waren verbroken. Haar man was lang geleden bij haar weggegaan en ook met haar eigen kinderen had ze geen contact meer. Haar kleinkinderen had ze zelfs al 25 jaar niet meer gezien. Mevrouw Mulder was ziek en haar wens was om haar kleinkinderen nog één keer te zien. Haar verhaal greep Tineke zo aan dat ze mevrouw Mulder niet aan haar lot wilde overlaten. Buiten de uitzending om adviseerde Tineke haar om contact op te nemen met het spreekuur van MAX Ombudsman.

Geen contact

De volgende dag belde mevrouw Mulder inderdaad naar ons spreekuur. Haar zoon, zo vertelde ze, had sinds zijn scheiding ook zelf zijn 2 kinderen niet meer gezien. Hij wilde zijn moeder niet helpen met haar zoektocht. Haar dochter wilde geen contact meer met haar hebben, omdat ze lid was geworden van de vereniging voor vrijwillige euthanasie. Het contact met haar derde kleinkind was voor mevrouw Mulder daardoor ook onmogelijk.

Dolgelukkig

Het behoeft geen uitleg dat de tragedie die achter deze familiegeschiedenis schuilgaat immens is en vermoedelijk meerdere kanten kent. Het zou te ver voeren om daar in te gaan roeren. Wel was het de moeite waard om te proberen de kleinkinderen door middel van openbare informatie te traceren. Een zoektocht op internet, een paar telefoontjes en een flinke dosis doortastendheid leverden uiteindelijk resultaat op. Mevrouw Mulder heeft inmiddels al haar kleinkinderen over de telefoon gesproken. Groot was de verrassing toen mevrouw Mulder hoorde dat ze overgrootmoeder was geworden: haar kleindochter heeft inmiddels 2 kinderen. Mevrouw Mulder belde ons huilend van blijdschap op om te vertellen hoe gelukkig het hernieuwde contact haar maakt. Een reünie is inmiddels in de maak.

Geef een reactie