anoniem

Anoniem gebeld worden… heeft u daar ook last van?

Anoniem bellen is bellen zonder nummerherkenning; als iemand u anoniem belt, ziet u dus niet het telefoonnummer van deze persoon. Anonieme bellers zijn mensen met een geheim nummer of mensen die nummerherkenning hebben uitgeschakeld. Ook veel bedrijven bellen anoniem. Het gebeurt dagelijks dat mensen anoniem gebeld worden. Niet iedereen vindt dit even prettig. Wat u hieraan kunt doen leest u hier.

Wat te doen

Als u lastig wordt gevallen door een anonieme beller, kunt u uw eigen telefoonaanbieder benaderen. Uw telefoonaanbieder kan namelijk wel het nummer zien waarmee de anonieme beller u belt. U kunt uw telefoonaanbieder vragen om een onderzoek te starten. Hij is verplicht om hieraan mee te werken. Het is belangrijk dit verzoek schriftelijk te doen en aan te geven wanneer precies u lastig bent gevallen. Noteer de data en tijdstippen dus zo nauwkeurig mogelijk. Ook het telefoonnummer waarop u wordt lastig gevallen en uw adresgegevens zijn belangrijk om te vermelden. Komt u er niet uit met uw aanbieder of heeft u een klacht hoe uw aanbieder met uw verzoek is omgegaan, dan kunt u naar de Geschillencommissie. Uw aanbieder moet hier wel bij zijn aangesloten. Dit kunt u nagaan door contact op te nemen met de Geschillencommissie via 070-3105310 of op www.geschillencommissie.nl.

Bel-me-niet-register

Als u niet wilt dat bedrijven u bellen voor commerciële doeleinden, dan kunt u zich laten registreren bij het Bel-me-niet-register. Bedrijven mogen u niet bellen als u op deze lijst staat. U heeft dan
geen last meer van telemarketing. Uitzonderingen: bent u klant of klant geweest van een bedrijf, dan morgen ze contact met u opnemen, maar alléén als u hiervoor toestemming heeft gegeven. Ook mag een bedrijf u bellen als u hierom vraagt. Als u zich aanmeldt bij het Bel-me-niet-regsister mogen bedrijven u nog vier weken bellen, dit is de verwerkingstijd die nodig is om de bedrijven
(telemarketeers) te informeren dat u niet meer gebeld wilt worden. Als u toch gebeld wordt door een bedrijf waarvan u zeker weet nooit toestemming te hebben gegeven of klant bij te zijn geweest, meld uw klacht dan bij Consuwijzer, het klachtenportaal van de overheid. Telefoonnummer: 088-0707070 of www.consuwijzer.nl.

De overheid

Mensen klagen bij ons dat ze vinden dat overheidsinstanties niet anoniem moeten bellen. Bent u het hiermee eens, geef het dan aan ons door. MAX-leden kunnen met vragen, problemen of
klachten gratis terecht op het telefonisch spreekuur van de MAX Ombudsman op nummer 035-6775511, elke werkdag van 10 tot 12 uur.

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Een heel eenvoudige remedie is: Niet opnemen. … Als je nooit de telefoon opneemt, zonder dat U ziet, wie U probeert te bereiken, leren ze het vanzelf af. Het kost U niets en bespaart U een irritant gesprek, waarin iemand U iets probeert aan te smeren.