tulpenkoekjes

Tulpenkoekjes van Robèrt van Beckhoven

Deze tulpenkoekjes worden gemaakt met tulpenbeslag. Daar zitten natuurlijk geen echte tulpen in, maar het beslag heet zo omdat het heel plat wordt uitgesmeerd voor het wordt gebakken. Als het uit de oven komt is het een ideaal beslag om vormpjes van te maken. Bloemenvormen, vandaar de naam.

Ingrediënten:

  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram eiwit
  • 100 gram bloem
  • 100 gram bloemsuiker
  •  1 mango
  • aardbeien
  • frambozen
  • kiwi
  • sinaasappel
  • aardbeien ijs

Bereidingswijze:

Doe de boter in een kom, samen met het eiwit en de bloemsuiker. Roer door met een garde. Voeg de bloem toe en roer stevig door tot het deeg glad is.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Smeer 2 dunne cirkels deeg uit met een lepel op de bakplaat. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 5 minuten.

Snijd ondertussen het fruit in kleine stukjes en maak er een fruitsla van.

tulpendeegBlijf bij de oven staan om het deeg in de gaten te houden. Als de randen beginnen te kleuren, haal ze dan direct uit de oven. Schep ze van de plaat en vouw ze onmiddellijk rond de vorm (flan-potje). Herhaal dit tot u genoeg gebakjes heeft.

Laat ze afkoelen, vul met een bolletje ijs en versier met de fruitsla.

(Bron: Robèrt van Beckhoven, de foto boven het recept is ter indicatie)

Geef een reactie

Reactie

    Foxterrier says:

    Wat een geweldig recept!
    En het eindresultaat is bijna een schilderij.
    Het voorjaarsgevoel is hiermee compleet.