Oranje-bovenblokjes van Robèrt van Beckhoven

De Koning krijgt op zijn route door Groningen een brownie aangeboden. Robèrt maakt daar zijn eigen variant op met een koninklijk tintje. Hij noemt het de: Oranje-Bovenblokjes.

Ingrediënten:

  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram oranje chocolade*, in stukjes
  • 40 gram eidooier
  • 60 gram eiwit
  • 80 + 10 gram lichtbruine suiker
  • merg van ½ vanillestokje
  • 60 gram bloem, gezeefd
  • 45 g sinaasappelsnippers, in kleine stukjes

* U kunt ook witte chocolade oranje kleuren met kleurstof naar keuze.

Bereidingswijze:

Smelt de boter en chocolade au bain-marie.

Klop de eidooiers met 80 gram suiker en het vanillemerg tot een bleke, luchtige massa. Spatel dit door het chocolade-botermengsel.

Klop de eiwitten kort los in de keukenmachine; zorg voor volledig vetvrije materialen. Voeg 10 gram suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Spatel de eiwitten door het beslag.

Meng tot slot de droge ingrediënten – de bloem en de sinaasappelsnippers – door het beslag.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de sinaasappel blondies 175 ⁰C in ca. 18-20 minuten gaar.

Los de sinaasappel blondies uit de vorm, snijd ze indien nodig in individuele stukken en garneer met oranje marsepein of wat extra oranje chocolade.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie