Zweedse kladdkaka taart op een wit bord met frambozen ernaast.

Zweedse kladdkaka taart van Robèrt van Beckhoven

Deze Zweedse kladdkaka is een chocoladetaart. Het heeft een plakkerige, zachte binnenkant. Wanneer u hem aansnijdt, lijkt het dus misschien alsof hij nog niet gaar is, maar zo hoort hij te zijn. U kunt het vergelijken met een fudgy brownie. Vaak wordt de taart geserveerd met aardbeien, frambozen, slagroom of roomijs. Robèrt van Beckhoven maakt de kladdkaka in Tijd voor MAX.

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter (gesmolten)
  • 150 gram ei (ongeveer 2,5 eieren)
  • 105 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 275 gram suiker
  • Vanille, naar smaak
  • Snufje zout
  • Poedersuiker, naar smaak

Bereiding kladdkaka

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm van 24 centimeter in.

Meng de eieren, suiker en vanille goed in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en meng even door. Doe daarna de droge ingrediënten bloem, cacao en zout in de kom erbij en meng weer even door.

Doe het beslag in de springvorm. Bak 20 minuten in de oven. De bovenkant moet droog aanvoelen. De binnenkant van deze taart blijft namelijk nat.

Los de taart en strooi er poedersuiker overheen.

Zweedse kladdkaka taart van Robèrt van Beckhoven.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Hoofdfoto, ter illustratie: Shutterstock. Foto in artikel: redactie Tijd voor MAX)

Geef een reactie

Reactie

    Pietje Puk says:

    Waarom heeft Robeeeeeeert toch altijd recepten met temperaturen die niet op mijn oven staan?!