Duur 15:20
Gepubliceerd op 10 december 2021

Empanadas de platanos

Empenadas zijn gevulde deeghapjes. Dat wil zeggen de vulling wordt omhult met deeg. Er kan van alles in, rundvlees, kip, maar ook kaas en groenten. Elizabeth maakt het deeg met als hoofdbestanddeel bananen, plantanos, en vult ze met mozzarella. Ze serveert er aji, ui in azijn, bij.

Ingrediënten:

Voor de empanadas:

  • 4 rijpe bakbananen
  • 40 gram bloem
  • 240 gram geraspte mozzarella
  • olie om in te bakken

Voor de aji:

  • 1 middelgrote rode ui
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 15 gram verse koriander
  • 1 tomaat
  • 1 eetrijpe avocado
  • 0,5 theelepel zout

Bereidingswijze:

Was de bakbananen en snijd in drieën. Kook ze met de schil op middelhoog vuur in een grote pan met water in 10 minuten of tot ze gaar en zacht zijn. Schil de bakbananen en prak ze met een vork of een pureestamper tot een zachte massa. Voeg een snufje zout toe, meng en laat 5 minuten rusten. Voeg de bloem toe en kneed tot deeg. Vorm een bal van het deeg en laat circa 20 minuten rusten op kamertemperatuur. Vorm daarna 10 bolletjes.

Leg een bolletje op een stuk plasticfolie, dek af met een 2e stuk plasticfolie. Druk met de palm van uw hand tot een platte cirkel. Doe wat mozzarella in het midden, vouw het deeg dubbel en druk de rand met een vork aan. Zo loopt de kaas er tijdens het bakken niet uit.

Verwarm een flinke scheut olie in een hoge koekenpan en bak de empanada’s in circa 8 minuten op midden hoog vuur om en om goudbruin.

Pel en snipper de ui. Doe de ui in een kom en voeg de azijn toe. Laat dit even staan, want de azijn maakt de ui zo wat milder. Snijd de avocado en tomaat in blokjes en voeg toe. Snijd de koriander fijn en voeg toe. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zout. Serveer de warme empanadas met de aji.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer