Duur 18:38
Gepubliceerd op 11 september 2023

Hulpacties na aardbeving Marokko van start, vooralsnog geen Giro555: Nordin Dahhan, Derk Segaar en Karim Amghar aan het woord

In Marokko is het puinruimen begonnen na de aardbeving. Arts Nordin Dahhan belt vanuit Marokko, voordat hij koers zet naar het rampgebied. Derk Segaar, hoofd internationale hulp bij het Rode Kruis, vertelt over de opgezette hulpacties, voorlopig zonder Giro555-campagne. Schrijver, docent en programmamaker Karim Amghar vertelt over de impact op de Marokkaanse bevolking, binnen en ver buiten het rampgebied.

Het Rode Kruis moedigt particuliere hulpacties aan, mits het op de juiste manier gebeurt. “Als je zo’n initiatief ontplooit, doe het met een Marokkaanse organisatie die contacten heeft met een gemeenschap of een dorp. Zodat ze weten wat de hulpvraag is. En dan kunnen ze die goederen in gaan zamelen”, benadrukt Segaar.

Welke organisaties zich inzetten voor noodhulp en hoe u een bijdrage kunt leveren, leest u in dit artikel. Mocht u een vakantie in Marokko gepland hebben, dan kunt u bij MAX vakantieman terecht voor meer informatie.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer