meat loaf

Zanger Meat Loaf (74) overleden

De Amerikaanse zanger Meat Loaf is op 74-jarige leeftijd overleden. Hij scoorde bij leven verschillende grote hits. Zijn allergrootste succes was het album Bat Out of Hell uit 1977.

Meat Loaf (artiestennaam van Marvin Lee Aday) begint zijn carrière in de jaren 70. Aanvankelijk heeft hij maar weinig muzikaal succes. Samen met producent en liedjesschrijver Jim Steinman begint hij in 1975 met het schrijven van nummers, maar het resultaat van hun inspanningen wil geen enkele platenmaatschappij uitbrengen. De 2 krijgen afwijzing op afwijzing; in totaal zo’n 5.000. Uiteindelijk is er toch een platenmaatschappij dat Bat Out of Hell, de debuutplaat van Meat Loaf, wil uitbrengen.

Succes

Het succes blijft aanvankelijk uit, maar uiteindelijk wordt de plaat toch goed opgepakt. Het groeit zelfs uit tot een van de best verkopende platen aller tijden en vrijwel alle 7 nummers die het album telt worden hits. het bekendste lied is Paradise by The Dashboard Light.

Na Bat Out of Hell maakt Meat Loaf nog 11 andere studioplaten en scoort hij meer hits. Een ander bekend nummer van hem is I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That). Zijn laatste plaat dateert uit 2016.

(Bron: AD, archief, NOS)

Geef een antwoord