Duur 02:42
Gepubliceerd op 21 augustus 2022

We zijn er Bijna! 2022: Sjaak en Thea over de reis, “Er waren zoveel hoogtepunten”

In de nieuwe reeks van We zijn er Bijna! trekken 24 gepensioneerde echtparen in een georganiseerde groepsreis met caravan of camper dwars door de Spaanse binnenlanden. In 33 dagen doen ze 13 campings aan, te beginnen aan de Costa Verde aan de noordkust. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine 3000 kilometer eindigt de vakantie aan de Middellandse Zee vlakbij Tarragona. Aan echtpaar Sjaak en Thea vragen we hoe zij de reis gevonden hebben. “Er waren zoveel hoogtepunten”. 

‘Ons gebakje’

Beiden kijken met veel plezier terug op de reis. Vooral de saamhorigheid, want het klikt onderling erg goed. “Wij hebben geen mover, maar mensen kwamen ons meteen helpen als we op de camping aankwamen”, aldus Thea. Sjaak vertelt met trots over hun ‘gebakje’, hun caravan uit 1995. “De oudste en kleinste caravan, maar hij deed het goed”. En voor Sjaak gaat er wens in vervulling in de Santa Maria kerk: hij mag op het orgel spelen.

Volg de route van We zijn er Bijna! 2022

In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige 50-plussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen. Op een onbezorgde manier wordt er in groepsverband met eigen camper of caravan een kampeerreis gemaakt.

Wilt u de route volgen? Kijk dan op de routekaart en op de overzichtspagina is nog veel meer te zien. Zo stellen reisleiders Ger en Evelyne zich aan u voor.

Aflevering 2 van We zijn er Bijna! door Spanje is te zien op dinsdag 23 augustus 2022 om 21.20 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer