Duur 03:19
Gepubliceerd op 24 juli 2017

Tips voor het huren van een auto in het buitenland

U denkt alles goed te regelen. Bij het boeken van de reis regelt u in Nederland direct de huurauto voor op uw locatie. U sluit ook direct een verzekering af en bent op de hoogte van de voorwaarden als het betalen van de borg. Eenmaal op locatie loopt het anders. De borg blijkt vele malen hoger of de auto is volgens de baliemedewerker onvoldoende verzekerd. U vraagt zich af hoe dit kan, want u heeft dit in Nederland toch goed geregeld.

Timon reist voor Groeten van MAX regelmatig naar het buitenland en heeft inmiddels behoorlijk wat ervaring met het huren van een auto ter plaatse. Hij heeft een aantal tips.

Tips voor het huren van een auto in het buitenland:

  • Loop voor uw de auto mee neemt om de auto heen en controleer hem op schade. Maak een foto van de schade en meldt de schade direct bij de balie van het verhuurbedrijf.
  • Kies voor de vol is vol regeling. U krijgt de auto met een volle tank mee en levert hem ook met een volle tank in.
  • Wanneer u vooraf goed (all-risk) verzekerd bent, dan hoeft u geen extra verzekering af te sluiten bij het afhalen van de auto. Proberen ze u dit toch ‘aan te smeren’ houd dan vol en zeg nee! De enige consequentie kan wel zijn dat zij u meer borg laten betalen. Helaas mogen zij dit doen. Zorg voor voldoende ruimte op uw creditcard hiervoor.
  • Huur altijd een auto zonder eigen risico.
  • Als u de auto terugbrengt controleer hem dan nogmaals op schade. Heeft u geen schade aangebracht vraag dan om een vrijwaringsbewijs waarop staat dat u geen schade heeft gereden, de tank vol zit en laat dit bewijs, voorzien van een bedrijfsstempel, tekenen door u en door het bedrijf.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer