Duur 01:56
Gepubliceerd op 7 augustus 2017

Pas op voor oplichters

U kent het wel. U staat op een prachtig Italiaans plein en overal waar u kijkt zijn toeristen. Voor oplichters is zo’n plek een speeltuin. Want waar toeristen zijn, zijn oplichters. Timon heeft een paar handige tips om hen een stap voor te zijn.

Polsbandjes

Op veel van de toeristische pleinen en langs stranden bieden mannen en vrouwen polsbandjes aan. Voor u het weet heeft u het polsbandje om. Wat ze er vaak vergeten bij te vertellen is dat ze natuurlijk gewoon geld kosten. En dat het ‘vrijblijvend’ om hebben van het bandje voor hen een uitgelezen moment is om uw portemonnee te rollen.

Waarschuwing voor zakkenrollers

Op de pleinen wordt vaak met borden gewaarschuwd voor zakkenrollers. Dat zijn de borden die los op het plein zijn gezet en heel vaak door de zakkenrollers zelf. Want zodra u de borden ziet, controleert u of uw portemonnee nog in uw zak zit. Aan die beweging zien zij direct waar u het ‘goud’ bewaart en voor u het weet hebben ze hem uit uw broekzak gevist.

Foto: weg camera

Een foto maken bij een prachtig beeld; kijk uit aan wie u het vraagt. Gelukkig zijn veel mensen bereid u hierbij te helpen. Maar er zijn er ook die vervolgens om geld vragen anders krijgt u uw camera of telefoon niet meer terug.

Baby

Voor een best extreme manier van zakkenrollen, speelt een baby de hoofdrol. Bij willekeurige mensen wordt een baby in de hand gedrukt. Daar omheen wordt een hoop drukte gemaakt waardoor u zich met name concentreert op de baby. Wat u dan niet in de gaten heeft is dat ondertussen uw zakken worden gerold. Een extreme manier, maar het gebeurt.

Tip: doe uw portemonnee of andere waardevolle spullen op drukke pleinen en straten niet in uw broekzak!

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer