Duur 03:09
Gepubliceerd op 30 juli 2018

Tips van dokter Ted over de reisapotheek

Dokter Ted van Essen hoort in zijn praktijk veel verhalen over mensen die medische problemen krijgen op vakantie. Een deel van deze problemen zijn te voorkomen met een goede voorbereiding. Bijvoorbeeld met een goede reisapotheek. Met de tips van dokter Ted gaat u goed voorbereid op reis!

Geef een reactie

Reacties (2)

  luk1951 says:

  Belangrijke tip vergeten, zorg ook voor een medicijnenlijst, via de Apotheek te verkrijgen, ook omdat sommige medicijnen op de opiumlijst staan, zou je problemen kunnen krijgen bij de douane, en neem ook de bijsluiters mee, mocht je toch medicijnen te kort komen, kan de plaatselijke Apotheek voor extra zorgen.

  AnnaJa says:

  Ik hoorde bij het opvragen van een medisch paspoort dat voor medicijnen die onder de opiumwet vallen dit paspoort niet voldoende is. Zie daarvoor deze site https://www.gezondheidsnet.nl/vakantie/medicijnen-meenemen-op-reis waarin o.a. onderstaand staat vermeld en wat verder te doen:
  Ga je op reis en wil je medicijnen meenemen die onder de Opiumwet vallen? Dan heb je een officiële verklaring nodig van je arts die vervolgens gelegaliseerd wordt door het CAK, de instantie die verantwoordelijk is voor opiumontheffingen.

  Er zijn twee verschillende verklaringen: een Schengenverklaring voor reizen binnen het Schengengebied en een Engelstalige verklaring voor reizen buiten het Schengengebied. De verwerkingstijd van de formulieren is circa vier weken, dus vraag op tijd een van deze verklaringen aan.

Bekijk ook

Meer