Duur 02:42
Gepubliceerd op 21 november 2017

Filelezer John Souhoka neemt na 28 jaar afscheid van de radio

Iedereen die weleens naar de file-informatie op de publieke radiozenders heeft geluisterd, kent de stem van filelezer John Souhoka. Hij doet dit al sinds 1989, maar op 21 november 2017 gaat hij met pensioen en vertelt hij het Nederlandse radiopubliek voor het laatst hoe lang de files zijn.

Eerste filelezer van Nederland

Souhoka is in totaal 43 jaar in dienst geweest van de ANWB, de organisatie die sinds 1989 het filenieuws op de Nederlandse radio verzorgt. Totdat hij een vaste waarde op de radio wordt, houdt John Souhoka allerlei informatie over het verkeer bij voor verschillende doeleinden. Als de ANWB het filenieuws op de publieke radio overneemt het Korps landelijke Politiediensten (het KLPD), wordt Souhoka filelezer.

Afscheid

Solliciteren naar deze functie hoeft hij overigens niet, hij krijgt de baan gewoon. Inmiddels doet hij dit al 28 jaar en is het tijd voor Souhoka om af te zwaaien. Zijn loopbaan beëindigt hij om 12.00 uur ’s middags, als zijn allerlaatste dienst erop zit. Daarna wordt hij in het zonnetje gezet door zijn collega’s. Uiteraard zullen zij hem een mooi cadeau geven, net als de automobilisten van Nederland al hebben gedaan. De ochtendspits van 21 november 2017 is namelijk de allerlangste van 2017.

John Souhoka in Hallo Nederland

Hallo Nederland is aanwezig bij de laatste uitzending van John Souhoka en de daaropvolgende feestelijkheden. U ziet het item wat zij hier hebben gedraaid in de uitzending van 21 november 2017.

(Bron: redactie Hallo Nederland, ANWB, ANP)

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer