Erica op reis

Erica op reis

Het programma Erica op Reis is terug bij MAX. Vanaf vrijdag 11 november 2016 pakt Erica Terpstra voor het vijfde seizoen haar koffers en reist naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Ze ontmoet inspirerende mensen en leert bijzondere culturen kennen. Ook dit seizoen laat Erica zich onderdompelen in onbekende rituelen en gewoontes. Op het programma staan onder andere Hong Kong , Suriname en Myanmar.

Hong Kong

In de eerste aflevering bezoekt Erica de Chinese metropool Hong Kong. In die fascinerende mix van oosterse en westerse cultuur dompelt ze zich als vanouds onder in lokale gewoonten en gebruiken. Zo gaat Erica op spreekuur bij een traditionele Chinese dokter en bezoekt ze een boeddhistische gemeenschap die geldt als grondlegger van de mindfulness. Ook de lokale keuken kan rekenen op haar warme belangstelling.

Suriname

Suriname staat centraal in de tweede aflevering van Erica op Reis. In Paramaribo spreekt Erica onder meer met de eerste officiële winti-priesteres van het land en ondergaat ze een winti-ritueel. Ook laat ze zich onderwijzen in de finesses van de Surinaamse keuken en doet Erica inkopen op een markt waar traditionele medicijnen worden verkocht. Diep in de jungle bezoekt ze een dorp van Saramaccaners, dit zijn afstammelingen van gevluchte slaven.

Erica op Reis (5 afleveringen) is te zien vanaf vrijdag 11 november 2016 om 22.20 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

  1. Ynge says:

    Geweldig dat Erica weer op reis gaat voor haar zelf maar ook voor de kijker ik geniet van haar mooie reizen,bedankt Erica hoop dat je het nog lang kunt doen??