Reuzenpanda's

Reuzepanda’s onthaald als popsterren

Ze zijn er! Wu Wen en Xing Ya, de 2 reuzenpanda’s uit China, zijn woensdag 12 april 2017 aangekomen op Schiphol. Als ware popsterren zijn ze onthaald. Bestemming: Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dat is voor de komende 15 jaar hun thuis. 

Na de landing op Schiphol zijn de panda’s eerst naar het dierenhotel gegaan voor een controle. Daarna werden de dieren onder grote belangstelling van de binnen- en buitenlandse pers in een vrachtwagen geladen om naar Rhenen te gaan. De panda’s ondergingen alle aandacht redelijk rustig.

Een droom komt uit

Wu Wen en Xing Ya zijn de eerste reuzenpanda’s die voor langere tijd in Nederland verblijven. Het is niet voor het eerst dat er panda’s in Nederland zijn. Safaripark Beeke Bergen had er in 1987 al eens 2 op bezoek, maar die bleven maar enkele maanden. Wereldwijd zijn er in 18 dierentuinen reuzenpanda’s te zien. Volgens Marcel Boekhoorn, eigenaar van Ouwehands Dierenpark, is een droom uitgekomen. Hij is de afgelopen 16 jaar bezig geweest om de panda’s naar Nederland te krijgen. China leent de dieren uit voor een periode van maximaal 15 jaar.

VIP-behandeling

Voor de KLM is het niet de eerste keer dat zij pandaberen vervoeren. “We hebben er voor gezorgd dat deze speciale vip-gasten een vip-behandeling hebben gekregen”, aldus KLM-topman Pieter Elbers. De panda’s vertrokken woensdagochtend vanuit Chengdu voor een vlucht van 10,5 uur. Voor de panda’s waren er 2 speciale boxen gemaakt die achterin het toestel een plek hadden. De Chinese verzorger van de dieren reisde met hen mee.

Tevreden

Volgens Robin de Lange, directeur van Ouwehands Dierenpark, hebben de reuzenpanda’s de eerste nacht in Nederland tevreden doorgebracht. Ze hebben al gegeten van de Nederlandse bamboe en verblijven rustig in hun nieuwe verblijf. Het is goed nieuws dat de panda’s de Nederlandse bamboe lusten. Voor de zekerheid was er nog een Chinese voorraad meegekomen naar Nederland. De panda’s eten elk tot 50 kilo bamboe per dag.

Quarantaine

Als u de reuzenpanda’s wilt bezoeken, dan moet u nog even geduld hebben. De komende weken gaan ze in quarantaine en krijgen ze de tijd te wennen aan hun nieuwe leefomgeving. De definitieve datum waarop Wu Wen en Xing Ya te zien zullen zijn in hun gloednieuwe verblijf, de Pandasia, is nog niet bekend.

(Bron: ANP)

Geef een reactie