Duur 03:02
Gepubliceerd op 19 februari 2018

Broedende vogels live te volgen via internet

Het broedseizoen voor vogels is weer begonnen en u kunt live meekijken in de nesten van de dieren via de webcams van Vogelbescherming Nederland. De organisatie heeft onder andere camera’s opgehangen in de ‘huizen’ van bosuilen, koolmezen, ooievaars en ijsvogels.

Volg het broedseizoen

Als het broedseizoen begint, zijn de vogels vaak op hun nesten te vinden. Alles wat zij daar doen, is vanaf 18 februari om 07.00 ’s ochtends live te volgen via de website beleefdelente.nl.
U kunt op deze website vervolgens selecteren in welk nest u graag een kijkje wilt nemen. Er zijn behoorlijk wat opties: van koolmees tot ijsvogel en van bosuil tot slechtvalk. Voor iedere vogelliefhebber wat wils. Heeft u geen tijd of zin om live mee te kijken en wilt u liever de hoogtepunten zien? Dat kan, want er komen dagelijks korte clips van de hoogtepunten online. Ook houdt een vogeldeskundige een weblog bij op beleefdelente.nl. Zelf vragen stellen aan een vogelkenner kan ook via het forum dat ingericht gaat worden op deze website.

Groot succes

Het is niet de eerste keer dat het mogelijk is om het broedseizoen via webcams te volgen. In de voorafgaande jaren is het een groot succes gebleken en hebben ruim een miljoen mensen jonge vogeltjes zien opgroeien. De camera’s die in 2018 het wel en wee in de nesten vastleggen, blijven deze taak tot zeker 1 juli vervullen.

Hallo Nederland besteedt op 19 februari 2018 aandacht aan dit onderwerp. Zij nemen een kijkje achter de schermen en laten zien hoe de beelden worden gemaakt.

(Bron: Vogelbescherming, RTL Nieuws)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer