Willeke uit Bed & Breakfast: ‘Mijn leven is een andere kant opgegaan, door een heftige gebeurtenis’

Een nieuw seizoen van het MAX-programma Bed & Breakfast is bezig. Hierin testen b&b-eigenaren elkaars accommodatie. In de 6e aflevering is Willeke te zien. Hoe kijkt zij terug op haar deelname en de overnachtingen?

Een bed and breakfast in een oud dorpscafé

Willeke heeft een bed and breakfast op de grens van Drenthe en Friesland. Haar accommodatie heeft ze sinds 2023 en is gevestigd in een oud dorpscafé. Vroeger was het een hotel, restaurant en café van het dorp. Er is nog een klein stukje van de oorspronkelijke bar bewaard gebleven, dat is nu het huiscafeetje geworden.

De droom van een b&b komt noodgedwongen eerder uit voor Willeke

Het is altijd al een grote droom geweest van Willeke om een eigen bed and breakfast te beginnen. Het plan was om daarmee te starten als ze 60 was, maar het leven loopt 2 jaar terug even helemaal anders. Willeke’s man Mark overlijdt tijdens het diepzeeduiken op Fuerteventura. “Ik zat al in een burn-out en toen kwam dit er nog bij”, vertelt ze. “Dan ben je van je pad. Ik ben gaan nadenken. Moet ik weer terug naar het leven, waarin je keihard aan het rennen bent?”

Op dat moment werkt Willeke nog in het onderwijs. Ze wil meer balans vinden in werk en privé. Na een lange zoektocht besluit ze om haar droom achterna te gaan en een b&b te beginnen. “Je probeert van alles, maar dit is mijn pad. Het universum heeft me hierheen gestuurd.” Ze wil vooral haar eigen ei kwijt in haar bedrijf.

Even op de rem trappen

Haar b&b is in vintage stijl. “Om terug te gaan naar vroeger. Even op de rem en even nadenken.” Het ligt in een klein, rustig dorpje met natuur in de omgeving om te wandelen en fietsen.

Waarom doet Willeke mee aan Bed & Breakfast?

Ondanks dat Willeke pas net gestart is, doet ze toch al mee aan het programma Bed & Breakfast. Dat komt door haar vriendin Frieda, die ook te zien is in de aflevering. Frieda heeft Willeke geholpen met de styling. “Ze zei: het wordt zo leuk, je kunt je wel opgeven! Dus dat ben ik gaan doen.” Er moest nog wel veel gebeuren, dus Willeke ging even flink aan de bak.

Het contact met de andere b&b-eigenaren

Het onderlinge contact tussen de eigenaren is goed. Christel en Henk hebben na 30 jaar het roer omgegooid en hun restaurant na 30 jaar vaarwel gezegd. Ze zijn dus ook nieuw in de b&b-wereld. Nicole en Alie hebben al wel langere tijd hun accommodatie. Willeke heeft dan ook veel tips gekregen en kan altijd aankloppen als ze hulp nodig heeft. “Het is fijn om even te kunnen sparren samen.”

Bed & Breakfast aflevering 6 is te zien op dinsdag 23 april 2024 om 20.30 uur bij MAX op NPO 1. Lees hier de ervaringen van B&B-eigenaren van eerdere afleveringen terug. 

(Foto: MAX)

Geef een reactie

Reacties (2)

  Hr van Rennes says:

  Goedemorgen redactie,

  Wij kijken graag naar Bed&Breakfast.
  Het fijne is dat als we een leuke B&B zien op tv, we hemel en aarde moeten bewegen om achter een adres te komen.
  In aflevering 6 zitten Nicole en Alie met een erg mooie B&B.
  Kunnen jullie aangeven of de adresgegevens van deze locaties (en overige) ergens vermeld staan?

  Met vriendelijke groet,
  Arnold.

   MAX Vandaag says:

   Beste Arnold, bedankt voor uw reactie en fijn dat u geniet van het programma. We mogen helaas geen informatie over de deelnemers en de B&B’s delen, in verband met de wetgeving waar wij als publieke omroep aan moeten voldoen. Hopelijk hebben we u hiermee geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet, webredactie MAX Vandaag