WhatsApp mogelijk op meerdere toestellen

WhatsApp gebruiken op meerdere telefoons en andere apparaten

Het is geen gloednieuwe functie, maar een die misschien nog niet bij iedereen bekend is. U kunt namelijk uw WhatsApp account gebruiken op meerdere telefoons. Dit kon eerst alleen op 1 telefoon. Met hetzelfde account kunt u voortaan op 4 telefoons WhatsApp gebruiken. 

1 account op meerdere telefoons

Wat al langer mogelijk is, is om WhatsApp op meerdere apparaten te gebruiken. Bijvoorbeeld op de tablet en computer. Er is een webversie van de dienst en een app die u op uw computer of tablet kunt installeren. Nu is het dus ook mogelijk om hetzelfde account op verschillende telefoons te gebruiken.

WhatsApp bellen beveiliging
Lees ook: Gebeld door onbekend buitenlands nummer via WhatsApp? Dit kunt u doen

Handig als u een account deelt

Hoe belangrijk is dat zult u denken? Nou voor bedrijven kan dit heel handig zijn. Dan kunnen 4 collega’s bijvoorbeeld een bedrijfsaccount vanaf hun eigen toestel beheren. Maar ook als particulier kan dit handig zijn. Deelt u met uw partner een account, dan hoeft u vanaf nu niet meer te antwoorden vanaf 1 toestel, maar kunt u dat doen vanaf uw eigen toestel.

Hoe stelt u WhatsApp op meerdere toestellen in?

Instellen werkt hetzelfde als wanneer u het op een ander apparaat instelt, met een QR-code. Ga hiervoor naar web WhtasApp en scan de QR-code. Ga voor een iPhone op de 1e telefoon in WhatsApp naar ‘Instellingen’, tik op ‘Gekoppelde apparaten’. Vervolgens op ‘Koppel een apparaat’ en bevestig met uw toegangscode of gezichtsherkenning. Nu kunt u met de camera  de code scannen en het toestel koppelen. Voor een Androidtoestel tikt u rechtsboven op de 3 puntjes en vervolgens op ‘Gekoppelde’ apparaten en dan ‘Koppel een apparaat’. De stappen daarna zijn hetzelfde als voor een iPhone.

Is een gekoppeld account langere tijd niet actief, dan wordt de gebruiker automatisch uitgelogd. Zo blijft u niet onnodig lang met een andere telefoon of apparaat verbonden. En we beschrijven nog meer handige functies voor WhatsApp. Bent u een fervent apper? Er zijn inmiddels al heel wat ongeschreven regels ontstaan. We hebben de etiquette voor u op een rij gezet.

(Bron: WhatsApp, RTL Nieuws, Seniorweb, archief. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord